Bitcoin ETF

G7 haast zich om regulering van cryptocurrencies te bespreken

Terwijl de cryptowereld nog aan het herstellen is van de schade die aangericht is door de ineenstorting van Terra (LUNA) en TerraUSD (UST), dringen leden van de G7 er bij de regelgevers op aan om op te treden vóór de volgende bijeenkomst van het bestuurslichaam in juni.

De G7 is samengesteld uit de zeven grootste geavanceerde industriële economieën – Europese Unie, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Reuters meldde dat een conceptbrief van de ministers van Financiën en centrale bankiers van de landen de in Zwitserland gevestigde Financial Stability Board (FSB) vraagt ​​om “consistente en alomvattende regelgeving” te bevorderen vóór de volgende bijeenkomst van de G7 in Duitsland.

Volgens het rapport van Reuters, zei de gouverneur van de Bank of France, François Villeroy de Galhau, dat vertegenwoordigers van de Verenigde Staten, Canada, Japan, Duitsland, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk waarschijnlijk zullen spreken over deze kwesties tijdens de vergaderingen in de Duitse steden Bonn en Königswinter die op woensdag beginnen. Villeroy zei naar verluidt dat de recente volatiliteit van de cryptomarkt een “wake-up call” was voor wereldwijde regelgevers.

“Europa maakte de weg vrij met MiCA”, zei Villeroy op een conferentie over opkomende markten in Parijs, verwijzend naar de wetgeving van het Europees Parlement die gericht is op het vormen van een regelgevend kader voor crypto. “We zullen deze kwesties waarschijnlijk met vele anderen bespreken tijdens de G7-bijeenkomst in Duitsland deze week.” De gouverneur van de Bank van Frankrijk voegde hier aan toe:

“Crypto-activa kunnen het internationale financiële systeem verstoren als ze niet op een consistente en passende manier in alle rechtsgebieden worden gereguleerd, gecontroleerd en interoperabel zijn.”

Villeroy heeft er tevens eerder bij EU-functionarissen op aangedrongen om een ​​regelgevend kader te ontwikkelen gezien de groeiende rol van crypto op regionale markten, en zei dat ze maar “een of twee jaar” hadden om te handelen.

Deze roep om actie komt in de nasleep van de meest recente crash op de cryptomarkt, die voornamelijk werd veroorzaakt door de de-pegging van de algoritmische stablecoin TerraUSD (UST) op 8 mei, toen UST voor het eerst van zijn koppeling van de Amerikaanse dollar af week. Dit zorgde op zijn beurt weer voor gigantische verkopen van Bitcoin (BTC) vanuit de Luna Foundation Guard, in een poging de koppeling te herstellen.

Dit bloedbad heeft de aandacht getrokken van regelgevers over de hele wereld. Zo wees Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen, tijdens een hoorzitting van het congres vorige week, ook op de ineenstorting van Terra als een voorbeeld van hoe stablecoins “een risico voor het financiële systeem kunnen vormen”, hoewel ze later verduidelijkte dat het systeem momenteel niet in gevaar is.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN