Altseason

Cryptocurrencies kunnen onderverdeeld worden in twee categorieën, aldus CFTC-voorzitter

Rostin Behnam, voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), heeft in een recentelijk interview met Squawk Box aangegeven dat cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) voor reguleringsdoeleinden kunnen worden gecategoriseerd als effecten of grondstoffen.

In het interview gaf Behnam aan dat digitale activa die als handelswaar worden beschouwd, moeten worden gereguleerd door de CFTC, en dat degenen die als effecten worden beschouwd, onder toezicht moeten staan ​​van de Securities and Exchange Commission (SEC). Hij zei het volgende:

“Binnen deze angst voor digitale activa en de munten die duizenden duizenden uitmaken, zullen het natuurlijk enkele grondstoffen en effecten zijn. Naar mijn mening is het logisch om de twee een beetje te analyseren en uit te zoeken waar we ze kunnen plaatsen.

Het zal moeilijk worden, want vanuit een wetgevend standpunt en gezien de nieuwigheden van sommige munten, deze en de technologie, moeten we uitzoeken wat het precies een effect maakt onder de traditionele effectenwet en wat meer een handelsartikel zou zijn, zodat we kunnen gepast reguleren – gezien de twee verschillende juridische structuren.”

Behnam ging verder met stellen dat Bitcoin en Ethereum, de twee grootste cryptocurrencies in termen van marktkapitalisatie, als grondstoffen moeten worden beschouwd. Hij gaf het onderstaande hierover aan:

“Ik kan met zekerheid zeggen dat Bitcoin, de grootste van de munten en altijd de grootste is geweest, ongeacht de totale marktkapitalisatie van de volledige marktkapitalisatie van digitale activa, een handelsartikel is.

Ethereum ook. Ik heb dit al eerder betoogd, mijn voorgangers zeiden dat het een handelsartikel is. Er kunnen in feite honderden, zo niet duizenden effect-munten zijn, maar er zijn tal van munten waarvan ik denk dat het logisch is dat zij als grondstoffen beschouwd moeten worden, zoals we in het verleden hebben gedaan, om ervoor te zorgen dat elk agentschap jurisdictie heeft over respectievelijk grondstoffen en effecten.”

Hij gaf dat ondanks de waargenomen verschillen tussen de SEC en de CFTC, de twee agentschappen dezelfde doelstelling hebben om de belangen van het publiek te beschermen. Hij sloot af met:

“We proberen allemaal te doen wat het beste is en op dit moment, en we zagen vorige week dat veel mensen geraakt werden, veel waarde verloren ging op de markt en er is momenteel echt geen bescherming voor consumenten. We hebben een aantal voorschriften en toezicht op staatsniveau, maar in termen van markttoezicht, in termen van openbaarmakingen, hebben we op dit moment niet echt veel als het gaat om traditionele financiële markten …

We moeten een regelgevend kader naar voren brengen dat consumenten zal beschermen, passende openbaarmakingen zal doen en uiteindelijk, voor degenen die de sector ondersteunen, haar groei en volwassenheid in de komende jaren zal ondersteunen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN