Riot Blockchain

Validators steunen het plan van Do Kwon, maar de gemeenschap heeft twijfels

Verschillende Terra-validators hebben hun steun uitgesproken voor het plan van Do Kwon om een hard fork te lanceren die de UST stablecoin zou mijden. Een groot deel van de gemeenschap heeft echter zijn twijfels geuit over het plan.

De CEO van Terraform Labs heeft gisteren aangekondigd dat Terra in twee ketens kan worden opgesplitst: Terra en Terra Classic. De nieuwe, niet-klassieke keten zou de falende UST-stablecoin verlaten, nu gewaardeerd op slechts $0,08. In plaats daarvan zou het zich richten op het bevorderen en stimuleren van nieuwe ontwikkeling.

Kwon plaatste een oproep tot actie als onderdeel van de aankondiging van gisteren: “We moedigen Terra-ontwikkelaars aan om hun ondersteuning te geven [en] zich ertoe te verbinden om op de fork op openbare kanalen voort te bouwen”, schreef hij.

Inmiddels hebben meerdere validators zich bereid verklaard de nieuwe keten te ondersteunen. Supporters zijn onder meer de staking-providers BTC.Secure, StaderLabs en 01labs, de mixservice TerraBay, de DeFi-service Nebula Protocol en de NFT-marktplaats RandomEarth. Andere supporters zijn groepen zoals Stake Systems, Delight, Chainlayer, Terran.One, THORchain.BULL, Setten, Mr. K, Smart Stake, Angel Protocol, Aperture Finance en SCV Finance.

Valkyrie Protocol (niet te verwarren met de ETF en digitale vermogensbeheerder Valkyrie) heeft ook zijn steun uitgesproken. Sigma Finance formuleerde dubbelzinnig zijn steun voor de nieuwe keten en schreef dat “de sigma grindset doorgaat op Terra v2.”

Gezamenlijk controleren deze validators ten minste 18,9% van de stemkracht van het netwerk. Vijf van hen – Stake Systems, Smart Stake, 01node, Delight en Terran Eén – behoren tot de top tien van validators en samen hebben ze 15,4% van het stemrecht in handen.

Ondanks de schijnbare steun voor een nieuwe keten onder validators, lijkt de bredere Terra-gemeenschap – of in ieder geval de meest luidruchtige leden – zich te verzetten tegen het idee van een ketensplitsing. Die gebruikers steunen over het algemeen een eerder voorstel waarbij tokens worden verbrand. Dat voorstel heeft 90% steun gekregen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN