Recesssie

Musk en Goldman Sachs zien een recessie aankomen

Er vindt een recessie plaats wanneer de economie achteruitgaat in plaats van vooruit. In de praktijk wordt er gesproken van een recessie wanneer er sprake is van een economische daling die in twee opeenvolgende kwartalen plaatsvindt. Vorig jaar zag de wereld een kleine recessieperiode vanwege de pandemie. Momenteel zijn een tekort aan goederen en oorlogssituaties over de hele wereld een oorzaak dat eventueel tot een recessie kan leiden.

Elon Musk, de CEO van onder andere Tesla en SpaceX, heeft onlangs gezegd dat de Amerikaanse economie in een recessie zou kunnen komen in de komende 12 tot 18 maanden. Hij zei:

“De eerlijke reden voor inflatie is dat de regering een ontelbare hoeveelheid meer geld heeft gedrukt dan ze had.”

Maandag sprak Musk in de All-in podcast over recessie, waar hij sprak over de aanstaande recessie met de redenen erachter. Hij is van mening dat de Amerikaanse regering schuldig is aan de aanstaande crisis in de VS.

Onlangs is Musk in het nieuws gekomen door zijn Twitter-overname van $44 miljard. Twitter heeft dit bod inmiddels al geaccepteerd, maar volgens de laatste berichten is de overname voorlopig op hold gezet.

Ook Goldman Sachs ziet een recessie aankomen

Goldman Sachs zit op dezelfde golflengte als Musk als het gaat over een recessie. Een belanghebbende van de bank zei dat de VS zich moet vastklampen en zich moet wapenen voor de recessie, vanwege het “zeer, zeer hoge risico.”

Het bruto binnenlands product (BBP) van de VS zal dit jaar met 2,4% groeien, volgens het economisch team van Goldman Sachs. Oorspronkelijk schatte het team de groei in op 2,6%. Ook verlaagde het team de schatting voor 2023 van 2,2% naar 1,6%.

In het rapport wordt er gesproken over een noodzakelijke vertraging van de economie om de groei in lonen in evenwicht te brengen. Het vertragen van de economie kan echter leiden tot werkloosheid en hogere prijzen voor goederen en grondstoffen.

Goldman Sachs stelt daarnaast dat er in de toekomst minder impact zal zijn naar mate de toeleveringsketens ontwarren en Covid-19-cijfers vertragen. In de huidige crisis, die plaatsvindt wegens de Russische invasie van Oekraïne, kan leiden tot hogere brandstofprijzen en daardoor tot een onbalans van de economie.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN