rechtszaak

Do Kwon geconfronteerd met rechtszaken in Zuid-Korea

Een groep investeerder uit Zuid-Korea hebben een rechtszaak aangespannen tegen Terra-oprichter Do Kwon over de crash van het crypto-project. Volgens berichten in de lokale media hebben verschillende holders van LUNA en UST besloten Do Kwon verantwoordelijk te stellen voor de ineenstorting van de prijzen. Zij worden vertegenwoordigd door advocatenkantoor LKB & Partners, waarvan de medewerkers naar verluidt ook tot LUNA-houders behoren.

Volgens een rapport van de Zuid-Koreaanse publicatie Munhwa, wordt Do Kwon verantwoordelijk gesteld voor burgerlijke en strafrechtelijke aansprakelijkheid bij de crash van Terra. In Seoul zal ook een politieaanklacht tegen Kwon worden ingediend. De regering van Zuid-Korea overweegt naar verluidt daarnaast om Do Kwon op te roepen om te getuigen tijdens een hoorzitting.

In maart was de Terra-blockchain nog gewaardeerd op meer dan $40 miljard, voordat de blockchain kelderde tot amper $1 miljard marktkapitalisatie.

Het rapport van Munhwa suggereert ook dat verschillende Terra-holders zijn samengekomen om een ​​online groep te vormen met de naam “Terra Luna Coin Victims”. De groep heeft momenteel al meer dan 1500 leden en zal waarschijnlijk meer juridische stappen ondernemen tegen Terraform Labs.

De geschatte schade aan beleggersaandelen als gevolg van het Terra-debacle bedraagt ​​ongeveer $40 miljard dollar, grotendeels bestaande uit prijscrashes in LUNA en UST. Een aantal van de investeerders zag ook hun bezit voor onbepaalde tijd worden opgesloten in Anchor Protocol, dat het grootste DeFi-platform is op Terra. Vanwege de crash was het online verzet tegen Do Kwon enorm. Dit heeft er naar verluidt ook tot gezorgd dat een investeerder geprobeerd heeft Do Kwon op te zoeken bij hem thuis.

Wat staat Terra te wachten?

Momenteel is er onder de Terra-ontwikkelaars consensus bereikt om de blockchain te hardforken in een nieuwe versie, waardoor een nieuw LUNA-token zal worden gedistribueerd naar de oude holders. De community is echter tegen een dergelijke stap en heeft in de plaats daarvan Do Kwon opgeroepen om de huidige reserves te burnen en te helpen bij het herstellen van enige waarde voor LUNA en UST.

Uit een voorlopige stemming op Terra’s bestuursforums blijkt dat meer dan 90% van de holders tegen het plan om te hardforken zijn. De officiële stemming over de vork moet nog worden geopend.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN