ECB Libra

Barclays en Goldman Sachs investeren in cryptobedrijf

De financiële giganten Barclays en Goldman Sachs hebben aangekondigd dat zij een investering gedaan hebben in Elwood Technologies, een crypto-infrastructuur en marktdataplatform opgericht door miljardair Alan Howard.

De Britse miljardair Alan Howard blijft de belangrijkste investeerder van Elwood Technologies, dat oorspronkelijk werd opgericht om zijn persoonlijke cryptoportfolio te beheren. Howard is tevens de medeoprichter van het Europese hedgefonds Brevan Howard Asset Management.

In het persbericht gaf het cryptohandelsplatform dat het $70 miljoen heeft opgehaald in de Series A-financieringsronde die mede werd geleid door Goldman Sachs en Dawn Capital.

Barclays nam deel samen met andere bedrijven, zoals de crypto-gefocuste durfkapitaalgigant Digital Currency Group en de door Mike Novogratz geleide investeringsmaatschappij voor digitale activa, Galaxy Digital.

De Series A-financieringsronde schat de waarde van Elwood Technologies op ongeveer $500 miljoen, volgens de Financial Times. Tevens zei Mathew McDermott, global head of digital assets bij Goldman Sachs, het volgende:

“Terwijl de institutionele vraag naar cryptocurrency stijgt, hebben we actief onze marktaanwezigheid en mogelijkheden uitgebreid om aan de vraag van klanten te voldoen. Onze investering in Elwood toont onze voortdurende toewijding aan digitale activa en we kijken ernaar uit om samen te werken om onze mogelijkheden uit te breiden.”

Volgens de Financial Times werd de Series A-financieringsronde afgerond vóór de crash van vorige week, die honderden miljarden dollars uit de gehele cryptomarkt wegvaagde.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN