Terra LUNA

Luna heeft bijna al zijn BTC verkocht tijdens het incident

De Luna Foundation Guard (LFG) heeft gezegd dat het bijna alle Bitcoin in reserve heeft uitgegeven om de dollar-pin van UST te verdedigen tijdens de ineenstorting. Wat er nu van is overgebleven zal worden gebruikt om UST-holders te compenseren, aldus de LFG.

De LFG schreef op maandag dat de UST-gebruikers zullen worden gecompenseerd, te beginnen met de kleinste holders. Aan de Twitter-thread werd toegevoegd dat de specifieke distributiemethode die moet worden gebruikt nog steeds wordt besproken.

In de thread kwam de belofte waarin LFG ook meer details deelde over wat er nu over is van zijn reserves. De reserves van de LFG omvatte op maandag naar verluid 313 BTC en 39.914 BNB, wat bij elkaar ongeveer 21 miljoen dollar waard is op het moment van schrijven. Ook komt er een grotere participatie in UST, dat nog steeds een marktwaarde van meer dan 180 miljoen dollar heeft. De LFG tweette het volgende over de reserves:

Bron: Twitter

Voordat de UST-stablecoin in elkaar stortte, had de LFG bijna $4 miljard aan digitale activa in reserve. Bijna alles is hiervan dus uitgegeven in een poging om de UST-peg te beschermen. Het volgende werd hierover gedeeld:

Bron: Twitter
Bron: Twitter

Tot nu is er echter geen hard bewijs geleverd dat de meer dan 3 miljard dollar inderdaad is besteed aan het verdedigen van de UST-peg, aldus een aantal waarnemers:

Bron: Twitter

Handelaren hopen toch dat de slechtste verkoopdruk al voorbij is voor Bitcoin, vanwege het feit dat de LFG nog maar 313 BTC over heeft om te kunnen verkopen.

Bron: Twitter

De ontbrekende BTC uit de reserves was de afgelopen dagen een bron van aanzienlijke speculatie, met bijvoorbeeld blockchain-analysebedrijf Elliptic dat dit weekend in de zaak graaft. Destijds was de conclusie van het bedrijf dat de BTC-reserves waren verplaatst naar crypto-exchanges. Hieraan voegde het toe dat het niet duidelijk was op ze waren verkocht, waren gebleven in de wallet of waren verplaatst naar een andere wallet.

Do Kwon, de oprichter van Terra (LUNA) heeft eerder ook verklaard dat hij en andere instellingen niet hebben geprofiteerd van het incident, wat op sociale media werd gesuggereerd. Hij zei:

“Ik heb tijdens de crisis geen LUNA of UST verkocht. Ik werkte aan het documenteren van het gebruik van de LFG BTC-reserves tijdens het depegging-evenement.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN