Verenigd Koninkrijk FCA

Groot-Brittannië op weg stablecoins te legaliseren

Het ministerie van Financiën van Groot-Brittannië heeft naar verluid besloten door te gaan met het reguleren van stablecoins als wettig betaalmiddel. Dit besluit werd door de crypto-community met gemengde gevoelens verwelkomd. Dit komt vooral door de recente val van een van de meest populaire algoritmische stablecoins, TerraUSD (UST).

In een lokaal rapport van The Telegraph werd de intentie van the Treasury benadrukt om stablecoins in heel Groot-Brittannië te reguleren. Dit werd onthuld tijdens de Queen’s Speech. Tijdens de toespraak kondigde prins Charles de introductie aan van nieuwe wetgeving in verschillende sectoren, waaronder maatregelen om economische groei te stimuleren om de levensstandaard in de regio te verbeteren. Hij voegde eraan toe:

“Er zal een wetsvoorstel (wetsvoorstel economische misdaad en bedrijfstransparantie) worden ingediend om de bevoegdheden verder te versterken om illegale financiering aan te pakken, economische misdaad te verminderen en bedrijven te helpen groeien.”

The Treasury wil 1:1 ondersteunde stablecoins reguleren

Recentelijk ging het volledige Terra-ecosysteem onderuit, waarbij LUNA en UST waarschijnlijk onherstelbaar crashte. Naar verwachting zou dit een aantal rode vlaggen moeten oproepen bij de regelgevers. Toch blijft the Treasury op koers om ervoor te zorgen dat de Britse financiële dienstverleningssector altijd voorop loopt op het gebied van technologie en innovatie. Dit laatste werd eerder vermeld door de kanselier, Rishi Sunak.

In het plan van the Treasury worden algoritmische stablecoins echter niet gelegaliseerd. Het geeft namelijk voorkeur aan 1:1 volledig ondersteunde stablecoins zoals Tether (USDT) of USD Coin (USDC). De woordvoerder van the Treasury had hierover het volgende te zeggen:

“Wetgeving om stablecoins, waar gebruikt als betaalmiddel, te reguleren, zal deel uitmaken van de Financial Services and Markets Bill die werd aangekondigd in de Queen’s Speech.”

The Treasury wil groeimogelijkheden creëren en tegelijkertijd financiële stabiliteit waarborgen bij de introductie van nieuwe financiële technologieën. Het ziet 1:1 stablecoins dus als de perfecte optie om hieraan bij te dragen. De waarde van TerraUSD was echter gekoppeld aan een andere cryptocurrency, waarover de woordvoerder het volgende had te melden:

“De regering is duidelijk geweest dat bepaalde stablecoins niet geschikt zijn voor betalingsdoeleinden, omdat ze kenmerken delen met niet-gesteunde crypto-activa.”

De SEC staat achter de Britse Treasury

De commissaris van de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten, Hester Peirce, benadrukte onlangs nog de noodzaak om ruimte te hebben om te falen, terwijl zij een regelgevend kader voor stablecoins ondersteunt. Peirce zei op Twitter:

Bron: Twitter

Peirce had het in een toespraak op een online panel ook over de interesse in stablecoins onder toezichthouders. Zij drong er bij de SEC op aan om uitzonderingen te maken voor bepaalde technologieën, wat volgen haar de nodige experimenten mogelijk zou maken. Ze zij destijds:

“We moeten ruimte laten voor mislukkingen, want dat hoort natuurlijk bij het uitproberen van nieuwe dingen en ons raamwerk laat dat soort vallen en opstaan ​​echt toe. Ik hoop dat we het daarvoor gaan gebruiken.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN