CryptoPunks

Wil je een NFT kopen? Kijk dan naar The Proof Collective!

De markt van NFT’s is de afgelopen tijd flink in populariteit gestegen, alhoewel dit de afgelopen maanden weer wat afgenomen is. Wil je echter een NFT kopen? Dan is het soms lastig om door de bomen het bos te zien en het kiezen van de juiste NFT is dan ook een hele opgave. Hier is waar de mysterieuze organisatie die bekend staat als The Proof Collective om de hoek komt kijken.

The Proof Collective

De groep omschrijft zichzelf als “een particulier collectief van 1.000 toegewijde NFT-verzamelaars en kunstenaars.” Om lid te worden van The Proof Collective zou iemand, je raadt het al, zijn NFT moeten bezitten. Dus in theorie kan iedereen er deel van uitmaken. In de praktijk ligt de bodemprijs voor een toegangspas echter op het moment van schrijven rond de 88 ETH. De omvang van de investering houdt dan ook ongewenste individuen op afstand.

De groep draait helemaal om NFT’s. Uiteraard hebben ze een privé Discord waarin je informatie kan ontvangen over de markt en aankomende drops. De organisatie verstrekt ook NFT-info via haar social media, produceert een podcast waarin ze de grootste namen in de NFT-wereld interviewen en de groep bezit naar verluidt een enorme NFT-collectie, zijn leden althans.

Volgens de website bezitten die leden 153k NFT’s, waaronder 148 CryptoPunks en 817 Bored Apes. Wie zijn die leden? We zouden het niet zeker weten. De oprichters zijn Kevin Rose, bekend van Diggs, en illustrator Justin Mezzell. En het is algemeen bekend dat The Proof Collective gratis lidmaatschappen heeft gegeven aan digitale kunstenaar Bleeple en NFT-miljonair Gary Vee.

Wat is het voordeel van de groep?

Het belangrijkste voordeel van de Proof Collective NFT’s is ‘s werelds meest waardevolle valuta: informatie. Naast een soort social club gelooft de organisatie in “groepsbottom-up-gedreven onderzoek”. Bovendien zijn sommige leden vroege NFT-gebruikers die eigenaar zijn van alle projecten waarover je op social media hoort en actief op zoek zijn naar de volgende.

De organisatie gaat echter nog een stap verder. Als “een nieuw mediabedrijf” produceert en brengt The Proof Collective zijn eigen NFT-meesterwerken uit. Hun eerste product was de Grails, die alleen voor de leden van de organisatie was. Namen van de artiesten, die werden onhuld na de mint, zijn onder meer: Tyler Hobbs, Claire Silver, Mike Shinoda, Larva Labs, Rachel Ryle en Gary Vaynerchuk.

Het tweede product van The Proof Collective was de ongelooflijk succesvolle Moonbirds, die de wereld veroverde op een bearish markt. Er zijn in totaal 10k Moonbirds, ze zijn uitgegeven onder de ERC-721-standaard op de Ethereum-blockchain. De mintprijs voor elk was maar liefst 2,5 ETH. Dat betekent dat, tegen de huidige prijzen, The Proof Collective op de eerste dag meer dan $70 miljoen verdiende.

Op dit moment is de bodemprijs voor The Proof Collective NFT 88 ETH, wat tegen de huidige wisselkoers meer dan $200K is. En de prijzen van de te koop aangeboden exemplaren lopen op tot maar liefst 700 ETH. Momenteel staan ​​deze NFT-tickets op #17 in de lijst “NFT Collection Rankings by Sales Volume” van Cryptoslam. Het project heeft de afgelopen 24 uur meer dan $800K verkocht en meer dan $52 miljoen sinds de oprichting van het Proof Collective.

Wash trading?

Hoewel deze berichten erg positief klinken, suggereert NFTethics dat er iets duisters aan de hand is. “Sommigen zeiden dat we de aankopen van The Proof Collective moeten controleren, omdat veel portefeuilles alleen de Proof-verzameling bevatten en de vloer nu 88 ETH is. Wash trading is tegenwoordig zo gewoon (…) dat het niet eens meer opvalt.”

Wash Trading is het proces van het kopen en verkopen van activa om de waargenomen prijs te verhogen. “In sommige situaties worden wash-transacties uitgevoerd door een handelaar en een makelaar die met elkaar samenwerken, en andere keren worden wash-transacties uitgevoerd door beleggers die optreden als zowel de koper als de verkoper van het effect”, aldus Investopedia.

Hoewel deze aantuigingen niet bevestigd zijn, is het natuurlijk wel opvallend te noemen. De groep heeft echter tot nu toe goede zaken gedaan, echter is dit geen garantie voor de toekomst. Tevens is de entreeprijs momenteel erg hoog, wat het risico op verliezen vergroot. Ben je dan ook een kleinere speler en wil je een NFT kopen? Dan ben je bij The Proof Collective niet bij het juiste adres. Ben je echter een grote investeerder? Dan is het wellicht iets om te overwegen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN