havana cuba

Cubanen gebruiken crypto om onder sancties uit te komen

Veel Cubanen kwamen de afgelopen zomer zonder internetverbinding te zitten door pogingen tot censuur. In maart kregen de Cubanen daarnaast te maken met een verdere ontwrichting na een accidentele breuk in de glasvezel van de hoofdstad Havana. Ook werd mobiel internet in Cuba pas drie jaar geleden opgezet. Het lijkt er echter op dat het aanbieden van een mobiele internetverbinding het keerpunt in het verhaal zou zijn geweest, toen de bevolking eindelijk grip kreeg op hun vrijheid.

Er zijn echter harde sancties ingevoerd door de VS die een zware last hebben gelegd op veel burgers van Cuba. Het is dan ook een reden waarom een onafhankelijke monetaire technologie zoals blockchain de ideale oplossing is voor hun problemen.

Een lokale bedrijfseigenaar, Nelson Rodriguez, heeft in een recent interview met NBC uitgelegd dat er een botsing is tussen twee tegengestelde perspectieven. Dit heeft het gebruik van crypto doen toenemen in het land. De bevolking gelooft, net als Rodriguez, in crypto waarbij verwezen werd naar het idee van soevereiniteit, decentralisatie en het vrij kunnen opslaan en verhandelen van fondsen. Hierbij hoeft er geen angst te bestaan dat de lokale overheid vage belastingen zal invoeren of de technologie simpelweg zal verbieden.

PayPal, Revolut, Zelle en andere populaire betalingssystemen en wereldwijde elektronische wallets zijn echter verboden in Cuba door de sancties van de VS.

De regering van Cuba is onlangs begonnen met het opzetten van een wettelijk kader voor cryptoserviceproviders en -transacties. Diegene die cryptocurrencies willen gebruiken moeten vanaf april 2022 eerst een vergunning krijgen van de Centrale Bank in Havana. De bank zal sociaaleconomische en juridische nuances in overweging nemen en vervolgens een licentie voor één jaar goedkeuren of weigeren. Op deze manier hoopt de overheid de internationale handel nieuw leven in te blazen, terwijl burgers zich vrijer kunnen bewegen door het gebruik van crypto-wallets, in plaats van grote creditcards en elektronische betalingssystemen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN