hypotheek crypto

Analist van Wiess Ratings waarschuwt voor door cryptocurrency gedekte hypotheken

Onlangs heeft een analist die werkt bij Weiss Ratings, het enige financiële ratingbureau dat cryptocurrencies beoordeelt, een ernstige waarschuwing afgegeven over door cryptocurrency gedekte hypotheken, omdat deze een aanzienlijk risico zouden vormen.

Volgens een rapport van Cointelegraph, heeft Weiss-analist Jon D. Markman op 2 mei een rapport uitgebracht waarin wordt gekeken naar de risico’s van hypotheken met cryptocurrencies en de start-ups die deze zijn gaan aanbieden aan gebruikers. Markman zei tegen consumenten dat ze voorzichtig moesten zijn voordat ze de nieuwe hypotheekmarkt betreden.

Het rapport richtte zich in het bijzonder op de in Miami gevestigde FinTech-startup Milo, die 30-jarige hypotheken aanbiedt die worden ondersteund door Bitcoin, Ethereum of stablecoins als onderpand. Het bedrijf promoot zijn cryptohypotheken zonder aanbetalingen en leenrentes tussen 3,95% en 5,95%.

Markman waarschuwde klanten om voorzichtig te zijn bij het onderzoeken van een door crypto gedekte hypotheek, met het argument dat de slechte prestaties van cryptocurrencies en aandelen dit jaar een slecht signaal zijn voor de huizenmarkt. Hij merkte ook op dat de rentetarieven in de VS stijgen en dat er een mogelijkheid is dat de huizenbubbel in de nabije toekomst knalt. Hij schreef het volgende:

“Het product lijkt een win-winsituatie te zijn, ervan uitgaande dat de prijzen van onroerend goed en crypto blijven stijgen … behalve dat er tekenen zijn dat het onwaarschijnlijk is dat beide weddenschappen op korte termijn winnaars zullen zijn. Bitcoin is met 40% gedaald sinds het in november 2021 $66.000 bereikte. En de Amerikaanse vastgoedprijzen hebben nu te maken met tegenwind door een verandering in het beleid van de Fed en stijgende hypotheekrentes.”

Hoewel Markman niet tegen alle op crypto gebaseerde producten was, vergeleek hij de combinatie van crypto en hypotheekleningen met de subprime-markt die de Grote Recessie van 2009 veroorzaakte. De Weiss-analist merkte ook de snelle stijging van de Amerikaanse binnenlandse hypotheekrente op, die 71% is gestegen sinds januari.

Volgens een rapport van Barron’s vorige maand zegt Josip Rupena, CEO van Milo, dat het bedrijf met meer dan 700 potentiële leners heeft gewerkt aan voorafgaande goedkeuringen en $5- $10 miljoen aan leningen heeft verstrekt. Rupena verklaarde ook dat de startup momenteel USD Coin, Gemini Dollar en Terra stabelcoins accepteert, die zijn gekoppeld aan de waarde van $1.

Het rapport van de rBarron citeert soortgelijke inspanningen van bedrijven om door crypto gedekte hypotheken aan te bieden, waaronder startups Figure Lending en Ledn, die beide melden dat ze een wachtlijst hebben voor de leningen. Daniel Wallace, algemeen directeur van Figure Lending, legde het proces van zijn bedrijf uit aan Barron’s, hij verklaarde:

“Als u $1 miljoen aan Bitcoin of Ether bezit, geven we u $1 miljoen aan een lening. Dat betekent dat u een lening niet uit eigen zak financiert – er is geen aanbetaling.”

Het rapport vermeldt ook dat crypto-leningen mogelijk meer gestroomlijnd zijn dan die aangeboden door banken. Milo zegt een lening in twee tot drie weken te kunnen afsluiten en vereist geen FICO-kredietcontrole. Het bedrijf vertrouwt op een verificatie van de identiteit en de bron van fondsen om te voldoen aan de KYC-regelgeving, maar is verder minimaal in zijn documentatievereisten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN