Bitcoin mining

Wetsvoorstel voor regulatie van crypto-mining ingediend

Een wetsvoorstel op het gebied van minen van cryptocurrency’s is ingediend bij het lagerhuis van het Russische parlement, de Doema. De wetgeving voorziet in een wettelijke definitie voor het minen van digitale munten en voorziet in de oprichting van een register voor miners.

Russische wetgevers gaan wetgeving herzien die regels oplegt voor Crypto-mining sector

Het ontwerp van de nieuwe federale wet “On Mining in Russian Federation” is op vrijdag 29 april ingediend bij de Doema, aldus de website van het huis. Het wetsvoorstel heeft tot doel de crypto-gerelateerde industrie uit de “grijze” economie te halen in Rusland, een land dat rijk is aan energiebronnen en gunstige klimatologische omstandigheden voor mining.

De auteurs van het wetsvoorstel beschrijven het minen van digitale munten als een activiteit waarbij gebruik wordt gemaakt van informatie-infrastructuur en apparatuur die zich in de Russische Federatie bevindt, wat resulteert in het creëren van digitale valuta. Zij introduceren ook wettelijke definities voor het in omloop brengen van digitale munten, mijnpools en exploitanten van mining faciliteiten.

De wet voorziet in de oprichting van een speciaal register voor miners van cryptocurrency’s, dat zal worden bijgehouden door een daartoe gemachtigd federaal orgaan. Particulieren die betrokken zijn bij bitcoin-mining zullen zich kunnen registreren als individuele ondernemers of zelfstandigen indien hun elektriciteitsverbruik bepaalde door de overheid vastgestelde grenzen overschrijdt.

Alleen geregistreerde entiteiten en personen zullen mogen minen, meldde RBC Crypto, dat het document citeert. De exploitanten van mining faciliteiten in Rusland zullen verplicht worden om registers bij te houden van de gewonnen cryptocurrencies, hun types, eventuele contracten met andere entiteiten en kopers van de munten, exchange operators, betalingssystemen en banken.

Als de afgevaardigden in de Doema de wet aannemen, zal een “amnestie” van een jaar worden afgekondigd voor geregistreerde miners, waarbinnen zij eventuele openstaande kwesties met betrekking tot de inklaring van ingevoerde hardware kunnen oplossen, relevante belastingen kunnen betalen en aan de toepasselijke regelgeving kunnen voldoen. Daaronder vallen ook de onlangs goedgekeurde regels voor geldovermakingen naar landen buiten de Russische Federatie.

De Russische autoriteiten hebben gewerkt aan de ontwikkeling van een alomvattend regelgevingskader voor cryptocurrencies. Het ministerie van Financiën heeft een wetsontwerp “inzake digitale valuta” opgesteld om de juridische leemten op te vullen die zijn overgebleven na de handhaving van de wet “inzake digitale financiële activa” vorig jaar. Het ministerie heeft het ontwerp onlangs herzien om bepaalde aspecten met betrekking tot cryptomining te verduidelijken. Het Russische parlement zal deze wet, samen met belastingwijzigingen, naar verwachting goedkeuren tijdens zijn voorjaarszitting.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN