Bitcoin Goud

Miljardair: Bitcoin is een betere store of value dan goud

De Mexicaanse miljardair en Bitcoin (BTC) bull Ricardo Salinas onthult één belangrijke factor die volgens hem de vlaggenschip crypto een betere store of value maakt dan goud.

In een nieuw interview zegt Salinas, wiens activaportefeuille voor 60% bestaat uit “Bitcoin en Bitcoin-aandelen”, dat goud zeer vatbaar is voor manipulatie:

“Hier is de deal – Het is gemakkelijk om goud te manipuleren. Denk maar eens na, de goudprijs ligt vast in Londen… Kijk wat er laatst gebeurde met de London Metal Exchange met nikkel. Ik bedoel, de hele zaak is een fraude over de hele linie.”

Volgens de Mexicaanse miljardair, die voorzitter is van het Grupo Elektra conglomeraat, is de prijs van Bitcoin niet zo makkelijk manipuleerbaar als die van goud:

“Bitcoin heeft niet de problemen met goud. Je hoeft het niet rond te dragen. Je hoeft het niet op te slaan. En het belangrijkste, het is heel moeilijk om de prijs te manipuleren. Omdat er zoveel plaatsen zijn waar je het 24 uur per dag kunt verhandelen, over de hele wereld. Niet zoals goud, toch?”

Salinas, die naar schatting 12,3 miljard dollar waard is, zegt ook dat zijn familie al generaties lang waarde in goud heeft opgeslagen, maar dat alles veranderde toen hij Bitcoin ontdekte:

“In mijn familie, of mijn vader en mijn grootvader, zijn we altijd goudbugs geweest. En we dachten dat de oplossing voor fiat goud was. En we hebben daar altijd op gegokt. Het hielp. Op sommige momenten, hielp het heel veel…

Goud heeft al die problemen en toen ik Bitcoin ontdekte, nou dat veranderde alles want Bitcoin heeft niet de goudproblemen.”

Kortom, de miljardair vindt Bitcoin een betere store of value dan goud. Dit heeft verschillende redenen, zo kan er altijd in BTC worden gehandeld en is dit bij goud niet het geval. Ook is Bitcoin meer voorspelbaar dan goud en is het bijna onmogelijk om de markt te manipuleren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN