New York Stock Exchange

New York neemt wet aan dat “vervuilde” Bitcoin-mines verbiedt

Op dinsdag heeft de New York State Assembly een wetsvoorstel aangenomen dat een verbod van twee jaar zou opleggen aan alle nieuwe Proof-of-Work (PoW) cryptocurrency-miningfaciliteiten in de staat. Het gaat hier echter om de faciliteiten die een op koolstof gebaseerde brandstof gebruiken om hun activiteiten van stroom te voorzien.

Zodra het wetsvoorstel van kracht wordt, kan er niet alleen een blokkering van twee jaar worden opgelegd aan de goedkeuring van nieuwe Bitcoin-mines, maar maar het voorgestelde moratorium zou ook de verlenging voorkomen van vergunningen die zijn afgegeven aan bestaande PoW cryptocurrency-miners die energie uit koolstof gebruiken als ze proberen de hoeveelheid verbruikte elektriciteit te verhogen. Anna Kelles, die het voorstel sponsort, tweet hierover het volgende:

Met 95 stemmen voor en 52 tegen, kreeg het wetsvoorstel de steun die het nodig had om te worden aangenomen. Nu zal het wetsvoorstel worden gedragen door senator Kevin Parker voor een stemming in de Senaat van de staat. Als dat lukt wordt het wetsvoorstel overhandigd aan gouverneur Kathy Hochul. Zij kan een veto uitspreken over het wetsvoorstel. Ook heeft zij de macht om het wetsvoorstel te ondertekenen.

Het Department of Environmental Conservation (DEC) zou door het wetsvoorstel worden belast met het opstellen van een “generieke milieueffectverklaring” om het energieverbruik en de broeikasgasemissies van PoW-mijnwerkers en hun impact op de volksgezondheid te nummeren, lokaliseren en beoordelen.

De Blockchain Association, een belangen-behartegingsgroep van de cryptocurrency-industrie, had eerder opgeroepen tot de pro-tech, pro-innovatie, pro-crypto inwoners van new York om zich te verzetten tegen het wetsvoorstel. Zij beweren namelijk dat het zal resulteren in duizenden berichten aan de wetgevers.

De vereniging zei dat er ongeveer drie uur debat plaatsvond over het wetsvoorstel, wat aantoont wat volgens hen een “groter verzet tegen het mijnbouwverbod is dan voorstanders geloofden.” Op woensdag zei het team in een tweet dat het zijn energie zal richten op de senaat van New York om de anti-technologiewet te verslaan.

Voorgestelde verboden op proof-of-work cryptocurrencies om milieuredenen komen steeds vaker voor. Een soortgelijk voorstel genaamd de Markets in Crypto Assets (MiCA) -wet werd eind maart nipt verslagen in het Europees Parlement, waarbij wetgevers daar zelfs een verbod op Bitcoin-handel overwogen om het voorgestelde verbod op mijnbouw te handhaven.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN