Voormalig Wall Street Investeerder: Crypto beste investering voor 2019 - CryptoBenelux

SkyBridge gaat all-in op de crypto-sector

Het hedgefonds, SkyBridge Capital, werkt aan het het ombuigen van het grootste deel van zijn assets under management (AUM) naar digitale activa. Het bedrijf dat deze stap een enorme groei kan betekenen voor het hedgefonds.

In 2005 werd SkyBridge Capital opgericht door de voormalige Amerikaanse politicus Anthony Scaramucci. In 2020 verdiepte hij zich voor het eerst in Bitcoin (BTC). Ook heeft het bedrijf geld ingezet in andere hedgefondsen, particuliere technologiebedrijven en in een later stadium ontroerend goed. Het totale AUM-rapport telt ongeveer $7,3 miljard. Momenteel beheert SkyBridge ook een Bitcoin Fund ter waarde van $7 miljoen en heeft het gewerkt om een spot BTC exchange-traded fund (EFT) goedgekeurd te krijgen door de Securities and Exchange Commission (SEC).

Scarmucci vertelde in een gesprek met Bloomberg dat het bedrijf zichzelf herpositioneert om uiteindelijk een toonaangevende cryptocurrency-vermogensbeheerder en adviseur te zijn. Dit deed hij in aanloop naar de jaarlijkse SkyBridge Alternatives Conference (SALT) dat deze week zal plaatsvinden. Hij zei:

“We hebben tijdens de pandemie de beslissing genomen dat we onze hele portefeuille opnieuw moesten opstarten. Er is een pre-pandemische wereld en een post-pandemische wereld, en een post-pandemische wereld heeft veel meer overheidstekorten – het heeft veel meer onzekerheid met betrekking tot groei.”

“Voor ons denken we dat de cryptocurrency-markten een enorme groei vertegenwoordigen. Het komt met volatiliteit, zeker, maar ik denk dat we over de drie tot vijf jaar dat traject willen.”

Totstandkoming van de interesse in crypto door SkyBridge

De directeur van bedrijfsontwikkeling van SkyBridge, John Darsie, merkte daarnaast op dat de groeiende focus van het bedrijf op crypto tot stand kwam door een enorme afname van het kredietgedeelte van de hedgefondsmanagerportefeuille van het bedrijf. Het bedrijf is op zoek naar sterkere op groei gerichte managers en naar toewijzingen over veel crypto-activa en blockchain-projecten. Darsie zei ook dat SkyBridge extreem bullish is op de crypto-sector. Hij zei:

“Wat we besloten te doen, was dat een deel van dat kapitaal dat eerder aan creditmanagers was toegewezen, rechtstreeks werd geïnvesteerd in crypto-activa zoals Bitcoin en Ethereum, maar vervolgens ook kapitaal roteerde in crypto-assetmanagers zoals Multicoin, Polychain, Pantera, mensen van die aard.”

Zowel zorgen als optimisme over de SEC

De positieve opmerkingen komen enkele weken nadat Scaramucci opmerkte dat de blockchain-industrie een zeer mooie toekomst heeft. Hij maakte zich echter wel zorgen over enkele absoluut verachtelijke Amerikaanse politici die de groei van de lokale sector zouden kunnen belemmeren.

Over de SEC leek Scaramucci echter relatief optimistisch te zijn vanwege het feit dat het bureau een spot BTC EFT zal goedkeuren zodra er nog een paar factoren op het plaats vallen. Ook merkte hij op dat de weigering van de aanvraag in januari niet noodzakelijkerwijs specifiek voor hen gelde. Hij gaf hierover het volgende aan:

“Ik denk dat de SEC het standpunt inneemt dat omdat de contante handel in Bitcoin over de hele wereld plaatsvindt, dat ze geen clearing van één markt hebben voor alle aankopen en verkopen. Dus maken ze zich zorgen over prijsmanipulatie.”

“Maar na verloop van tijd, vanwege de transparantie van de markten, denk ik dat ze zich er comfortabeler bij zullen voelen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN