central-african-republic-g1423cdebe_640

De Centraal-Afrikaanse Republiek keurt crypto-wet goed

De Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) is een onderwerp van gesprek geworden in de crypto-wereld, vanwege verschillende rapporten die hinten over het adopteren van Bitcoin (BTC) dat vergelijkbaar is met El Salvador. In tegenstelling tot het Midden-Amerikaanse land, heeft de CAR BTC echter niet als wettig betaalmiddel aangenomen. In plaats daarvan heeft het naar verluidt het gebruik van cryptocurrencies op de financiële markten gelegaliseerd.

Op 21 april werd de cryptocurrency-wet geïntroduceerd door Justin Gourna Zacko, die de minister van Digitale Economie is. De RFI meldde dat de wet unaniem werd goedgekeurd door de wetgevers in het parlement ondanks een protest van de oppositie. De cryptowet heeft als doel een gunstig klimaat te creëren voor de inclusieve groei van de crypto-sector in de regio.

Zacko benadrukte dat er sprake is van groeiende problemen bij het verzenden van geld van het Afrikaanse land. Ook geloofde hij dat de adoptie van crypto zal helpen bij het oplossen van dat probleem.

Naar verluidt zou de nieuwe wet handelaren en bedrijven in staat stellen om betalingen in crypto te doen. Daarnaast zal er plaats komen voor belastingbetalingen in crypto via geautoriseerde entiteiten. Ook heeft de nieuwe cryptowet voorzieningen getroffen over overtreders van de wet. Volgens een rapport kunnen overtreders namelijk tot 20 jaar gevangenisstraf krijgen en een boete ontvangen tussen 100 miljoen en 1 miljard Frank van de Financial Community of Africa (CFA). De oprichter van een door bitcoin Beach geïnspireerd vluchtelingenproject in Congo, Kiveclair, Gloire, legde details van de nieuwe wet uit:

“De echte implicatie voor mensen is dat ze nu toegang hebben tot andere valuta’s dan de FCFA (dit is de lokale valuta) terwijl ze door de wet worden beschermd en geld kunnen overmaken tegen lagere kosten. Bovenal kunnen ze financiële transacties uitvoeren zonder banken (terwijl ze door de wet worden beschermd).”

14 landen gebruiken in totaal de CFA-frank dat is gekoppeld aan de euro en wordt gedrukt in Frankrijk. Ook wordt het monetaire beleid gecontroleerd door westerse mogendheden. Terwijl de officiële koppeling werd vastgesteld op 1 euro tot 655,96 CFA-frank, is het fiat al geruime tijd in waarde aan het afnemen. Het is daarom te verwachten dat Bitcoin en andere cryptocurrencies groeien in populariteit in landen die last ervaren van de nationale economische crisis.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN