SEC Bitcoin ETF

Grayscale probeert opnieuw goedkeuring van de SEC te krijgen

Digitaal vermogensbeheerder Grayscale is een nieuwe poging gestart om de goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) te krijgen over BTC ETF.

Naarmate het jaar 2022 verstrijkt, neemt ook de roep om Bitcoin (BTC) exchange traded funds (ETF) toe. Experts geloven dat het vroeg of laat zijn weg zal vinden naar de beurzen op Wall Street.

Grayscale ETF kan al in juli worden goedgekeurd

Volgens een rapport heeft Grayscale een brief geschreven aan de commissie die zich richt op de juridische technische details om zijn verzoek op te krikken. De vermogensbeheerder wil zijn 40 miljard dollar aan Bitcoin omzetten in een ETF. De stap van Grayscale komt op een moment dat de commissie een discussie voert over de toekomst van exchange traded funds. De beslissing over het verzoek van Grayscale kan echter elk moment in juli vallen.

Naar verluidt staan ongeveer drie van dergelijke crypto-gerelateerde ETF’s al in de rij voor toestemming. Ondertussen zal de proactieve aanpak van Grayscale de SEC uiteindelijk pushen om haar beslissing op tijd te nemen.

Grayscale vermeldde in de brief dat “als het gaat om goedkeuring, er geen basis is om spot bitcoin producten anders te behandelen dan bitcoin futures producten.”

SEC heeft geen excuses meer?

Craig Salm, CLO van Grayscale, heeft het punt aan de orde gesteld dat de commissie voortdurend haar mogelijkheden verliest om zich te beroepen op het verschil tussen de regels voor ETF’s en de regels voor spot ETF’s.

De commissie heeft “moeilijkheden bij het volgen en manipulatie in de markt” van crypto-activa aangehaald als de belangrijkste reden voor het afwijzen van de spot crypto ETF’s. Beursfondsen die cryptofutures houden, zijn al live in de markt omdat hun transacties worden gecontroleerd door de toezichthouders.

Ondertussen is SEC-hoofd Gary Gensler een groot tegenstander van de crypto-markt geweest. Hij benadrukte dat de markt voor digitale activa ongereguleerd is, waardoor er zorgen zijn over manipulatie en fraude. Eerder zette SEC al stappen in de richting van het registreren van crypto-platforms bij de commissie.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN