EU blockchain

Crypto bedrijven vragen om EU-ministers om versoepelingen in de regelgeving

Zesenveertig Europese crypto-bedrijven en -organisaties hebben de ministers van Financiën in 27 Europese landen gevraagd om enkele regelgevingsvereisten voor de crypto-industrie te versoepelen. Zo vroegen ze om gedecentraliseerde finance (DeFi)-projecten uit te zonderen van de vereisten om zich als rechtspersoon te registreren.

Brief van de crypto-industrie aan EU-beleidsmakers


Zesenveertig Europese crypto-bedrijven en -organisaties hebben een brief gestuurd naar 27 EU-ministers van Financiën over openbaarmakingsvereisten voor crypto-transacties, meldde Reuters deze week, waarbij het opmerkte dat het de brief heeft gezien.

In de brief, gedateerd 13 april, vragen de bedrijven en organisaties aan EU-beleidsmakers om ervoor te zorgen dat hun regelgeving niet verder gaat dan de bestaande regels die in overeenstemming zijn met de normen van de Financial Action Task Force (FATF).

Zij uitten hun bezorgdheid over de regels die cryptobedrijven verplichten om informatie te verkrijgen over partijen die betrokken zijn bij overdrachten van digitale valuta. Specifiek vroegen ze dat de EU gedecentraliseerde projecten, waaronder DeFi, uitsluit van de vereisten om zich als rechtspersoon te registreren. Zij merkten ook op dat bepaalde gedecentraliseerde stablecoins niet onder het regelgevingskader voor Markets in Crypto Assets (MiCA) zouden moeten vallen.

De voorstellen die leiden tot de openbaarmaking van transactiegegevens en portefeuilleadressen “zullen elke eigenaar van digitale activa in gevaar brengen” door de privacy en veiligheid van crypto-houders te verminderen, merkten de organisatoren van de brief op.

Het Europees Parlement stemde vorige maand voor het MiCA-wetsvoorstel zonder de bepaling die op proof-of-work gebaseerde cryptocurrencies effectief zou hebben verboden. De EU introduceerde MiCA om alle crypto-emittenten en dienstverleners in de regio te reguleren.

Coinshares CEO Jean-Marie Mognetti, een van de organisatoren van de brief, merkte op dat de Europese crypto-regelgeving momenteel complexer is dan andere regio’s. Ze benadrukte dat harde regelgeving bedrijven heeft afgeschrikt om uit te breiden in Europa.

Een andere briefschrijver, Diana Biggs, chief security officer bij Defi Technologies, stelde het volgende:

“Er zijn niet genoeg sterke of gecoördineerde inspanningen geweest in onze industrie in Europa.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN