cryptocurrency fraude

Meer dan 1.700 cryptocurrencies geclassificeerd als dode tokens

De markt telt momenteel bijna 19.000 cryptocurrencies, waarvan sommige van hen onvermijdelijk zijn mislukt. Ook bleken een aantal een geval van oplichting te zijn, wat volgens beschikbare gegevens zelfs voor 1.700 token het geval was. Vanaf 6 april 2022 waren er concreet 1.705 “dode” munten volgens gegevens van 99Bitcoins, dat dode munten analyseert. Opmerkelijke voorbeelden uit de lijst zijn BitConnect (BCC), VegasCoin (VEGCOIN) en Storeum (STO). Dode munten zijn digitale tokens die oplichting zijn gebleken, in de steek zijn gelaten door hun teams, geen financiering hebben of om een andere reden zijn mislukt en daarom niet langer levensvatbaar of actief zijn. Het komt zelfs in zeldzame gevallen voor dat deze dode munten weer tot leven komen en hun waarde laten groeien als er voldoende interesse is verzameld.

Scams doden veel tokens

Een aantal van de dode munten kunnen een belletje doen rinkelen met een goede reden. Het BitConnect-team had bijvoorbeeld veel geld in de marketing geïnvesteerd. Vervolgens bleek het achteraf om een enorm Ponzi-schema te gaan dat meer dan $2 miljard ophaalde van de investeerders.

Enkele tokens hebben het potentieel getoond om zich bij hen aan te sluiten vanwege vergelijkbare redenen dat andere tokens heeft gedood. SafeMoon is daar een van, waarvan veel analisten al lang hebben gewaarschuwd dat het een pump-and-dump-munt was. Onlangs werd zijn voormalige marketingchef Ben Philips gevangen in een klassiek pomp- en dumpschema van $ 12 miljoen, omdat hij zijn invloed gebruikte om de prijs van het token te ‘pompen’, alleen om het tegen opgeblazen prijzen te verkopen. Squid Game (SQUID) is een cryptocurrency dat geïnspireerd werd door de populaire Koreaanse Netflix serie, waarvan zes maanden geleden tot bijna nul was gedaald nadat het project offline ging. De ontwikkelaars zijn er met miljoenen vandoor gegaan, terwijl het project nu ogenschijnlijk gerund wordt door de community.

De beleggers van SQUID zijn helaas niet de enigen die zijn opgelicht door “rug pulls”. In 2021 werd ongeveer $2,8 miljard aan activa gestolen als gevolg van dergelijke regelingen, wat een gemiddelde is van meer dan $7 miljoen per dag.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN