Laatste Ethereum Classic Nieuws

Currency.com doelwit van DDoS-aanvallen

Het van oorsprong Wit-Russische crypto-handelsplatform, Currency.com, heeft onlangs onthuld dat het het doelwit was van een grote hackinspanning na het opschorten van de activiteiten in Rusland vorige week. Gisteren werd aangekondigd dat de cyberaanval de servers, de beveiligingssystemen en alle klantgegevens van Currency.com niet waren aangetast. Dit nieuws komt nadat vorige week op 12 april werd geprobeerd een DDoS aanval te doen op de exchange. Een DDoS-aanval treedt op wanneer hackers een platform aanvallen met talloze verzoeken om zijn diensten, waardoor de infrastructuur van het platform uitvalt. Volodymyr Zelensky, de president van Oekraïne, heeft eerder gezegd dat Russische hackers het militaire ministerie en de financiële sector van het land hadden aangevallen met DDoS-operaties.

“Currency.com doelwit van mislukte cyberaanvallen.”

Miljardair Viktor Prokopenya had hierover het volgende te zeggen:

“Currency.com heeft veiligheid geïdentificeerd als een grote zorg voor beleggers bij het kiezen van een handelsplatform. Wij zijn een wereldwijd bedrijf waarvan de leidinggevenden jarenlange ervaring hebben in het creëren van transparante, veilige en krachtige handelssystemen. Dankzij de robuuste beveiligingsmaatregelen van Currency.com konden we de poging tot DDoS-aanval verijdelen. Al onze servers, systemen en klantgegevens blijven intact en compromisloos.”

Currency.com was een van de eerste grote crypto-handelsplatforms die zich terugtrok uit Rusland na de invasie van Oekraïne. Binance en Coinbase hadden ervoor gekozen om wel in Rusland te blijven opereren. De laatst genoemde exchanges hebben enkel ingestemd met het beperken van het verlenen aan diensten aan gesanctioneerde personen en organisaties.

Prokopenya verklaarde dat de klantenservicemedewerkers van zijn cryptocurrency-platform waren overspoeld met beledigende oproepen en doodsbedreigingen nadat de site ervoor koos om zijn activiteiten in Rusland te staken. In een verklaring voegde Currency.com ten slotte toe dat het zijn systemen en procedures zou blijven testen verbeteren om te garanderen dat het de komende jaren sterk en bestand blijft tegen cyberaanvallen die in de toekomst kunnen voorkomen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN