Bexplus nieuws

Analisten waarschuwen Bitcoin-handelaren voor nieuwe uitverkoop

De mede-oprichters van het toonaangevende analysebedrijf Glassnode, Jan Happel en Yann Allemann, hebben in hun laatste nieuwsbrief Bitcoin-handelaren gewaarschuwd dat de huidige macro-economische achtergrond een nieuwe uitverkoop zou kunnen veroorzaken. Ze gaven aan dat de correlatie van Bitcoin (BTC) met risicovolle activa hoog blijft, wat suggereert dat een correctie op de Amerikaanse aandelenmarkt waarschijnlijk ook BTC naar beneden zal trekken. Ze zeiden het volgende:

“Onze analyse blijft suggereren dat deze hernieuwde gevoeligheid voor marktrisico’s en een grotere kans op sterkere opnames niet te wijten is aan een gebrek aan vertrouwen in [BTC], maar eerder aan een geladen macro-economische omgeving.”

Volgens de medeoprichters van Glassnode ziet het macro-economische landschap er wankel uit nadat de Federal Reserve de afbouw van haar balans met $95 miljard per maand aankondigd, in een poging de aanhoudende inflatie te bestrijden. Ze benoemden ook het dreigende risico dat de militaire agressie van Rusland zich zou kunnen uitbreiden en zich zou kunnen richten op gebieden van de Europese Unie.

Als reactie op de risicovolle omgeving merkten de leidinggevenden van Glassnode op dat er vorige week meer dan $100 miljoen uit de cryptomarkten is gestroomd, waarbij BTC de dupe is van de uitstroom. Ze gaven hier het volgende over aan:

“Als we inzoomen op de cryptomarkt, zagen we vorige week $134 miljoen aan uitstroom van fondsen, wat de op één na hoogste wekelijkse uitstroom in 2022 markeerde. Solana ontving $3,7 miljoen aan instroom, en altcoins (multi-asset) registreerden $5 miljoen aan instroom, terwijl een enorme $131 miljoen uit Bitcoin stroomde.”

Ondanks het sombere macro-economische beeld, zei Allemann dat BTC tekenen van on-chain kracht blijft vertonen. Volgens Allemann trekken BTC-investeerders Bitcoin in een historisch tempo terug van cryptocurency-beurzen, wat aangeeft dat er een bodem in zicht zou kunnen zijn. Ze sloten af met:

“Netto positieverandering van Bitcoin-uitwisseling toont potentiële bodem en volgende stap omhoog. Minder aanbod op beurzen leidt tot subsidiëring van de verkoopdruk.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN