Cryptomining

Iran pakt illegale cryptominers nog harder aan

Sinds de start in 2009 hebben Bitcoin (BTC) en de daaropvolgende cryptocurrencies voor controverse gezorgd, zowel het minen als de technologie zelf.

Over de hele wereld proberen de meeste landen regels en wetten op te stellen voor cryptocurrencies. In Iran staat de overheid gereguleerde mining van cryptocurrencies toe, maar de autoriteiten traden vorig jaar, volgens een artikel van Beste Bank, hard op tegen ongeoorloofde mining om de druk op de energievoorziening van het land te verlichten.

De Iraanse regering is dan ook van plan om een nieuwe wetgeving in te voeren die de straf voor illegale bitcoin mining zal verhogen, wat uiteraard geen goed nieuws is voor de koningsmunt.

Iran pakt illegale cryptominers hard aan

De nieuwe wetgeving van de Islamitische Republiek, volgens een hoge ambtenaar van de Power Generation, Distribution, and Transmission Company (Tavanir) van het land, zal inhouden dat overtreders gevangen worden gezet en dat bedrijfslicenties worden ingetrokken.

Volgens de Tehran Times, die het door de staat gecontroleerde nieuwsagentschap IRNA citeert, zei Mohammad Khodadadi Bohlouli dat de verhoogde straffen een verhoging van de boetes met een minimum van drie en een maximum van vijf keer omvatten, het opsluiten van de overtreder, en het intrekken van hun bedrijfsvergunning in het geval van herhaalde overtredingen.

De ambtenaar zei dat het misbruiken van gesubsidieerde elektriciteit om cryptocurrencies te minen, de kwaliteit van de elektriciteitsvoorziening van het nationale netwerk aantast en de elektrische apparaten van mensen zoals televisies, koelkasten en airconditioners vernietigt.

“Het is onwettig om cryptocurrency te minen met behulp van gesubsidieerde elektriciteit die bedoeld is voor huizen, industriële, agrarische en commerciële abonnees,” verklaarde Khodadadi.

Het veroorzaken van stroomtekorten

Iran verbood het minen van cryptocurrency’s eind mei vorig jaar voor bijna vier maanden als onderdeel van maatregelen om de frequentie van stroomtekorten te verminderen, die ambtenaren wijten aan de stijgende vraag naar elektriciteit tijdens de hete en droge zomer.

De IRNA onthulde dat Teheran politiecommandant Gen. Hossein Rahimi verklaarde dat er 7.000 miners werden opgepakt in een verlaten faciliteit ten westen van de hoofdstad.

Bitcoin en andere cryptocurrencies worden gegenereerd door een proces dat mining heet, waarbij krachtige arrays van computers concurreren om ingewikkelde wiskundige puzzels op te lossen. Dit is echter niet de enige manier om Bitcoin te verkrijgen. Het is ook mogelijk BTC te kopen op platforms zoals Bitvavo.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN