Bitcoin

Analist: Bitcoin nadert een kritiek punt

Crypto-analist Benjamin Cowen zegt dat Bitcoin (BTC) een kritiek punt nadert waar het boegbeeld van de cryptocurrency uiteindelijk een richting moet kiezen.

In een nieuwe strategiesessie vertelt Cowen aan zijn 725.000 YouTube-abonnees dat Bitcoin hogere dieptepunten neerzet in een patroon dat lijkt op andere periodes in de geschiedenis van BTC.

Volgens de analist waren de andere keren dat Bitcoin zijn huidige marktstructuur afdrukte in 2013, toen BTC een rally maakte, en in 2018, toen het instortte in een bear market:

“Er zijn een paar keer geweest waar we eenzelfde soort prijsactie hebben gezien. Eén keer in 2013, waar we ook hogere lows plaatsten. We zetten in een dieptepunt, we zetten in een hoger dieptepunt en toen gingen we uiteindelijk verder. En dan ook in 2018, waar we in hogere lows …

In 2018 zetten we hogere lows in en dus had je hetzelfde kunnen beargumenteren, maar uiteindelijk viel die low eruit en zetten we uiteindelijk een lagere low in.”

Bron: Benjamin Cowen/YouTube

Nu Bitcoin een patroon vormt dat historisch gezien heeft geleid tot grote trendomkeringen, kijkt Cowen naar wat de volgende stap zou kunnen zijn voor de leidende crypto asset per market cap. Om weer bullishness te krijgen en de kans op een bear market te verkleinen, moet BTC volgens de analist zijn 200-daags simple moving average (SMA) terugwinnen, dat zich momenteel op ruwweg $ 49.000 bevindt:

“Als Bitcoin de moed kan opbrengen om terug omhoog te komen en weer boven zijn 200-daags SMA te komen en naar het $50.000 niveau te gaan, dan denk ik dat dat er eigenlijk heel bullish uit zou zien voor Bitcoin als we geen lagere low kunnen neerzetten…

Wat gebeurt er als we wel een lagere bodem neerzetten? Wat gebeurt er als we dalen tot zo’n $30.000 en dan weer opveren? Een ding om te overwegen is dat zelfs als we een lagere koers zetten, er nog steeds een goede kans is dat we terugkomen tot $40.000 of misschien $42.000 tot $43.000. Er is nog steeds een behoorlijke kans dat dat kan gebeuren.”

Daarnaast zijn whales ook hard aan het accumuleren, dit kan wijzen op bullish prijsactie in de toekomst. Kortom, tijd zal uitwijzen wat Bitcoin zal doen. Volgens analist Benjamin Cowen is de richting momenteel iedegeval niet te voorspellen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN