Emirates vliegt in de Metaverse met NFT’s

De laatste grote naam die zich mengt in de NFT en Metaverse ruimte is de luchtvaartmaatschappij Emirates uit het Midden-Oosten, die een “aanzienlijke” investering in de sector doet.

De nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten heeft aangekondigd dat het collectible en utility-based non-fungible tokens (NFTs) zal lanceren, met het eerste project al in de maak.

In een aankondiging op 14 april verklaarde Emirates dat het NFT’s en “spannende ervaringen in de Metaverse” zal lanceren voor zijn klanten en werknemers.

Sjeik Ahmed Al Maktoum, Emirates Chairman en Chief Executive, zei dat de regio nu al een leider is in de digitale economie:

“Dubai en de VAE banen de weg in de digitale economie, met een duidelijke visie die wordt ondersteund door praktisch beleid en regelgevingskaders op gebieden als virtuele activa, kunstmatige intelligentie (AI) en gegevensbescherming.”

Vliegen in de Metaverse

Het bedrijf verklaarde ook dat zijn Emirates Pavilion op het Expo 2020-terrein in Dubai zal worden herbestemd tot een centrum voor innovatie. Het is de bedoeling om wereldwijd talent aan te trekken om “de toekomstgerichte projecten van de luchtvaartmaatschappij tot leven te brengen, waaronder die met betrekking tot de metaverse, NFT’s en Web3.”

Emirates zette meer dan vijf jaar geleden virtual reality (VR)-technologie in op zijn website en app om reizigers een meeslepende 3D-weergave te bieden van het interieur van vliegtuigen en ervaringen aan boord.

Het was de eerste luchtvaartmaatschappij die een eigen VR-app lanceerde in de Oculus Store, waarin interactieve ervaringen met het interieur van de cabine aan boord van zijn vlaggenschip A380-vliegtuigen werden getoond. De stap naar de Metaverse is de volgende stap voor de luchtvaartmaatschappij en haar zoektocht naar high-tech ervaringen. De CEO verklaarde:

“Het is passend dat ons Emirates Pavilion op de Expo, met als thema de toekomst, wordt herbestemd als hub voor de ontwikkeling van geavanceerde toekomstige ervaringen die zijn afgestemd op de visie van de VAE voor de digitale economie.”

Hij voegde eraan toe dat de luchtvaartmaatschappij enthousiast is over de “mogelijkheden in de digitale ruimte van de toekomst en een aanzienlijke investering doet in termen van financiën en middelen”.

Er waren geen verdere details over waar NFT’s uit zouden bestaan of hoe ze zouden kunnen interageren met passagierservaringen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!