Cryptocointalk

CryptoCoinTalk: Bitcoin vecht tegen macro economische onzekerheid

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Macro economische ellende en zowel bullish als bearish argumenten op prijstechnisch macrovlak. Dat is waar we momenteel nog altijd middenin zitten. De cryptomarkt is hevig gecorreleerd aan de traditionele markten en laatstgenoemde ondervindt momenteel ontzettend veel pijn van al die macro economische ontwikkelingen en dat maakt het best pittig om bullish te zijn op crypto op de korte termijn. Op de lange termijn zullen de meesten het wel eens zijn. Crypto is here stay. Maar op de korte en middenlange termijn is en blijft het onzeker. Omdat sentiment uiteindelijk toch altijd in de prijs wordt uitgedrukt blijven we daarom ook altijd onze analyses baseren op basis van de grafieken. Vandaag gaan we wederom kijken naar een nieuwe Bitcoin (BTC) koersupdate!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek is er weinig veranderd. De prijs probeert lokaal wederom een higher low te vormen. Bij een wekelijkse candle close onder de $37.155 invalideert dat hele idee. Dan sluiten we namelijk onder de liquiditeit en vormen we een lower low. Mocht dat gebeuren komt scenario 2 snel in beeld en dreigt scenario 1 van tafel geveegd te worden. Dus om bullish te blijven moeten we hier lokaal gaan vasthouden. De kans op scenario 1 neemt aanzienlijk toe als de prijs een wekelijkse candle close boven de $50.775 sluit. Niet alleen zet de prijs dan wederom een higher high, ook invalideren we dan de wekelijkse supply en dat is in feite de enige serieuze barrière voor nieuwe all-time highs.

Bitcoin koers
Bron: TradingView

Daggrafiek

Zo lang de higher low wordt vastgehouden ($39.671-$37.760) is er weinig aan de hand en kijken wij omhoog. We maken nog altijd higher highs en higher lows. Mochten we de higher low verliezen, kan het snel vrij bloederig gaan worden, dus houd daar zeker rekening mee. Een dagelijkse candle close onder de $37.760 is een eerste serieuze waarschuwing. Een dagelijkse candle close onder de liquiditeit op $37.155 is de bevestiging van de breakdown. Dan kunnen we serieus rekening gaan houden met $34.000, $32.900 en $28.800. Zo lang dat niet gebeurt kijk ik gewoon omhoog.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers ziet er vooralsnog echt niet zo slecht uit. De keerzijde is wel dat de macro economische ontwikkelingen allesbehalve gunstig zijn voor crypto en andere markten op dit moment, dus zodra we de higher low gaan verliezen kan het in heel rap tempo naar beneden klappen. Wees daarvan bewust als je lange termijn investeringsplannen maakt! Succes!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN