Snoop Dogg NFT

Snoop Dogg en Clay Nation slaan de handen ineen voor NFT-collectie op Cardano

De hiphopmagnaat Snoop Dogg heeft zijn aandacht op Cardano (ADA) gericht, aangezien de rapper bekend maakte dat hij, samen met Clay Nation en Champ Medici, een NFT-collectie op Cardano gaat lanceren. De collectie, die vandaag (11 april) gelanceerd wordt, zal “iconische” verzamelobjecten, niet-uitgebrachte muziek en limited edition Clay Nation-plots op de Cardano-blockchain bevatten. In een verklaring zei Clay Nation:

“We hebben 19.5.000 landen toegewezen aan houders op een 1:1-basis (Sonic en Underworld) + 1.500 baked – het grootste deel van de baked was openbare mint om nieuwe mensen van buiten Cardano te verwelkomen in Clay Nation, wat op zijn beurt de houders ten goede komt naarmate we groeien.”

Volgens de officiële website is Clay Nation in wezen een verzameling van 10.000 digitale karakters met algoritmisch geassembleerde, handgemaakte kleikenmerken. Elk uniek karakter vertegenwoordigt een unieke NFT. Deze worden opgeslagen op de Cardano-blockchain.

De samenwerking werd vorige maand voor het eerst onthuld toen Charles Hoskinson, de mede-oprichter en CEO van IO Global (“IOG”, voorheen bekend als “IOHK”), een cameo maakte in de aankondigingsvideo met twee Clay-personages gemaakt voor de rapveteraan en Champ Medici.

Cardano zet stappen in de NFT-markt

De huidige NFT-markt is al enkele weken aan het stagneren. De eens zo “wilde” markt vertoont tekenen van vertraging, aangezien het aantal verkopen op toonaangevende NFT-marktplaatsen een serieuze klap kreeg. OpenSea bijvoorbeeld, dat in januari $5 miljard optekende, zag zijn verkoop in maart met de helft teruglopen tot slechts $2,5 miljard.

Veel experts zijn van mening dat de reden voor de dalende cijfers aantoont dat beleggers voorzichtig zijn te midden van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Een daarvan is Modesta Masoit, directeur financiën en analyse bij NFT-onderzoeksbureau DappRadar, die onlangs zei dat de NFT-markt consolideerde na zijn snelle groei.

Desalniettemin lijken deze trends Cardano niet significant te beïnvloeden, aangezien het netwerk getuige was van meer dan 4,2 miljoen native tokens die werden ingezet in 51.949 minting-acties. Ondanks de groei gelooft Hoskinson dat de regelgevende instanties in de nabije toekomst waarschijnlijk hard zullen optreden tegen NFT’s.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN