Accenture Blockchain

Bitcoin squeeze zorgt voor $385 miljoen aan geliquideerde longs

De laatste beweging naar beneden van Bitcoin (BTC) heeft beleggers te doen verblinden in de hoop dat de cryptocurrency een bodem zou vinden. De liquidaties van longposities hebben hun hoogste niveau bereikt sinds eind januari toen BTC zijn verliezen uitbreidde. Voor het eerst sinds half maart is de prijs van BTC gezakt naar een niveau van onder de $40.000. Dit gebeurde na signalen van de Amerikaanse overheid dat de inflatie naar verwachting aanzienlijk erger zal worden in het land. Later vandaag worden de consumentenprijsgegevens van maart verwacht en waarschijnlijk zal dit op het hoogste niveau uitkomen in de laatste 40 jaar. Naast BTC tuimelden ook de ander cryptocurrencies flink. De meeste altcoins verloren zelfs tot 8%. Daarnaast is de marktkapitalisatie van de crypto-markt afgelopen week gedaald met $150 miljard en kwam daarmee weer onder de $2 biljoen.

$385 miljoen aan longs geliquideerd

De afgelopen 24 uur zijn er voor maar liefst $385 miljoen aan longposities geliquideerd, aldus gegevens van Coinglass. Een meerderheid van de margin-traders ging ervan uit dat de prijs van BTC omhoog ging. 90% van de totale posities waren namelijk een longpositie. In totaal is er voor $442 miljoen aan geliquideerd, waarvan er slechts $57 shortposities waren. 87% van de posities werden genomen op BTC, waarvan de grootste liquidatieorder was op Bitmex ter waarde van $10 miljoen.

De scherpe daling van BTC vanaf de hoogtepunten van 2022 heeft handelaren die wedden op een crypto-herstel grotendeels verbrand. Vorige week werd ook een verhoogd aantal longposities gesloten. De verliezen komen samen met bredere risicomarkten in met name aandelen. Hiermee wordt nogmaals duidelijk dat er sprake is van een hoge correlatie tussen aandelen en cryptocurrencies.

Markt op zoek naar een bodem van BTC

De recente tuimeling van BTC heeft speculatie aangewakkerd over waar de verliezen zullen eindigen. Sommige handelaren speculeren dat $37.000 tot $38.000 het volgende ondersteuningsniveau van het token zal zijn. Anderen waarschuwen dat het token terug kan gaan naar $30.000. Dit jaar lag het laagste niveau van Bitcoin rond de $33.000. Dit prijsniveau kan dan ook worden beschouwd als een belangrijk support-niveau. Elke daling daaronder zou waarschijnlijk een uitgebreide bearmarkt betekenen voor ‘s werelds grootste cryptocurrency.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN