Cryptocurrencies

SEC keurt vierde Bitcoin Futures ETF goed, echter is deze anders dan alle voorgaande

Hoewel veel grote spelers blijven lobbyen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een ​​spot Bitcoin ETF, heeft de SEC haar vierde Bitcoin futures ETF goedgekeurd. Deze is echter anders dan de drie voorgaande ETF’s.

Een ETF, of exchange-traded fund, bundels van effecten zoals aandelen en grondstoffen. Beleggers kunnen aandelen van een ETF kopen om blootstelling aan die effecten te krijgen zonder ze rechtstreeks te bezitten. In het geval van Bitcoin ETF’s zijn er twee hoofdtypen: Bitcoin-futures en Bitcoin-spot.

Bitcoin-futures zijn derivatencontracten die speculeren op de toekomstige prijs van de cryptocurrency. De spotprijs is de huidige prijs en staat in direct verband met directe bewaring van BTC.

Zoals gezegd heeft de SEC een vierde Bitcoin Futures ETF goedgekeurd, namelijk het Teucrium Bitcoin Futures Fund, van het bedrijf Teucrium Trading, een in Vermont gevestigd bedrijf dat tot nu toe uitsluitend futures-fondsen voor gewasprijzen heeft aangeboden die de prijzen van maïs, tarwe, sojabonen en suikerriet volgen.

Teucrium is de vierde Bitcoin ETF dat wordt goedgekeurd, na Proshares (BITO), Valkyrie (BTF) en VanEck (XBTF) fondsen die eind vorig jaar allemaal begonnen te handelen. Het fonds is echter anders dan alle andere, aangezien deze goedgekeurd is onder de Securities Act van 1933.

De andere drie fondsen zijn goedgekeurd onder de Investment Company Act van 1940, die volgens de SEC een sterke consumentenbescherming biedt. Zo zei de SEC afgelopen zomer in een beleggersbulletin dat fondsen die onder de wet van 1940 worden gereguleerd, “belangrijke beleggersbescherming” bieden – regels met betrekking tot waardering, liquiditeit en bewaring van fondsactiva – die niet onder de wet van 1933 vallen.

Nu een Bitcoin-futures-ETF is goedgekeurd onder de Securities Act van 1933, is het argument aangevoerd dat de bescherming ook sterk genoeg moet zijn voor een spot Bitcoin ETF. Dit kan de deuren dus openen voor een mogelijke ‘echte’ Bitcoin ETF, wat op zijn beurt weer voor een enorme positieve reactie zou zorgen in de cryptomarkt. Of de SEC echter klaar is om een dergelijke ETF goed te keuren, valt nog maar te bezien.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN