Nigeria cryptocurrency

Banken beboet in Nigeria voor faciliteren van crypto-transacties

Vier banken hebben in Nigeria een boete gekregen van de Centrale bank van Nigeria (CBN) van ₦8 miljoen, wat ongeveer $1,9 miljoen is. Naar verluidt is de boete opgelegd voor het faciliteren van cryptocurrency-transacties in 2021. Volgens een rapport van Bloomberg werden Access Bank Plc, Stanbic IBTC Bank, Fidelity Bank Plc en United Bank of Africa Plc bestraft door de CBN voor het niet naleven van beperkingen die consumenten verbieden om transacties uit te voeren met cryptocurrencies. De boetes maken deel uit van de maatregelen van de Bank of Nigeria om ervoor te zorgen dat commerciële kredietverstrekkers voldoen aan een richtlijn van februari 2021 om cryptocurrency-handel te verbieden vanwege de schade die de centrale bank denkt te vertegenwoordigen voor het financiële systeem van Nigeria.

In een conference call met investeerders op dinsdag verklaarde de CEO van Stanbic IBTC Bank, Wole Adeniyi, dat de Centrale Bank van Nigeria de lokale dochteronderneming van Standard Bank Group Ltd. ₦ 200 miljoen ($ 478.595) heeft bestraft voor twee accounts waarvan wordt aangenomen dat ze zijn gebruikt voor crypto-transacties.

Adeniyi informeerde belanghebbenden dat de systemen van de bank er niet in waren geslaagd om twee bankrekeningen te ontdekken die waren verbonden met cryptohandelaren. De Centrale Bank van Nigeria was in staat om twee rekeningen te identificeren met behulp van geavanceerde technologie die de Stanbic IBTC Bank niet bezat. Adeniyi zei:

“Het lijkt er niet op dat ze een terugbetaling zullen ontvangen, maar ze delen nu informatie met ons om klanten te kunnen afschrikken.”

Een aanvraag bij de Nigerian Exchange Ltd. heeft onthult dat Access Bank Plc, de grootste geldschieter van het land door activa, een boete van ₦500 miljoen kreeg voor het niet sluiten van de crypto-accounts van klanten. De United Bank for Africa Plc kreeg voor ₦100 miljoen aan boetes en de Fidelity Bank Plc werd volgens de geldschieters voor ₦14,3 miljoen bestraft. De Centrale Bank van Nigeria had de banken geïnstrueerd om alle bankrekeningen die door cryptohandelaren werden gebruikt in februari 2021 te sluiten. De wijziging van de regelgeving werd aanzienlijk veroordeeld omdat het van invloed was op vrijwel alle cryptocurrency-handelsplatforms die in het West-Afrikaanse land actief waren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN