Bithumb

Singapore neemt strengere crypto-wet aan

Het eenkamerparlement van Singapore heeft een wet aangenomen die virtual asset service providers (VASP’s) zal verplichten om licenties aan te vragen. Singapore heeft dit gedaan in een poging om regels af te dwingen voor crypto-bedrijven. Bloomberg meldde dat de nieuwste ontwikkeling over de regelgeving in het land gaan over het tegengaan van witwaspraktijken en he tegengaan van de financiering van terrorisme.

De volgende wet is aangenomen in Singapore; De Financial Services and Markets Bill:

  • Verleent nieuwe bevoegdheden aan de monetaire autoriteit van Singapore, die personen die ongeschikt worden geacht om belangrijke rollen, functies en activiteiten uit te voeren, kan verbieden te werken op het gebied van betalingen en risicobeheer;
  • Verhoogt de maximale boete die kan worden opgelegd aan financiële instellingen die hun dienstverlening verstoren tot SGD 1m ($738.000).

De in Singapore gevestigde bankgigant DBS had onlangs zijn plannen geschrapt om zijn crypto-exchangediensten open te stellen voor particuliere beleggers te midden van toenemende bezorgdheid over de regelgeving. Kort daarna werd de wet aangenomen. De bank stelde eerder dat het streefde naar het openen van diensten voor het einde van dit jaar. De diensten zouden worden afgestemd om de DBS Digital Exchange crypto-handelsplatform voor leden. Het is nog onbekend hoe het nieuwe regelgevingskader de activiteiten op grote spelers in de crypto-industrie zal beïnvloeden en of het aanvraagproces sommige bedrijven zal ontmoedigen om de Zuidoost-Aziatische markt te betreden.

Binance verklaarde afgelopen december dat het zijn Singaporese beurs zou sluiten en de in Singapore gevestigde Binance Asia Services-activiteiten van het bedrijf zou heroriënteren naar een blockchain-innovatiehub. Vorige maand verwelkomde de crypto-industrie van Singapore een uitspraak van het Hooggerechtshof van Singapore, de lagere afdeling van het Hooggerechtshof van het land, in wat velen beschouwden als een teken van een mogelijke verbetering van de juridische status van crypto in de stadstaat. Voor het eerst erkende een Singaporese rechtbank crypto als eigendom en verleende eigendomsbevelen tegen personen die verdacht werden van de diefstal ervan.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN