digitale valuta

Vorige week grote instroom van kapitaal in digitale activa

Vorige week bereikte de instroom in beleggingsproducten voor digitale activa de $180 miljoen. Dit is een daling ten opzichte van $244 miljoen van een week ervoor, toen de toestroom het hoogste niveau bereikte sinds 2021, aldus crypto-investeringsbedrijf CoinShares. De instroom in door crypto gesteunde gereguleerde beleggingsproducten omvatte fondsen die worden ondersteund door zowel bitcoin (BTC) als een aantal andere crypto-assets, waaronder sommige fondsen die worden ondersteund door meerdere digitale activa. BTC-supported fondsen waren vorige week veruit de grootste instroom met $144 miljoen dat werd geïnvesteerd. De instroom bij Ethereum (ETH) was gelijk aan $23 miljoen en Solana (SOL) stond op de derde plaats met een instroom van $8,2 miljoen.

Het rapport gaf daarnaast aan dat het aantal short-Bitcoin-fondsen een instroom hadden van $1 miljoen vorige week. Volgens CoinShares is er nu in totaal $9 miljoen aan short-fondsen geïnvesteerd in Bitcoin. Ondertussen is het cijfer van de afgelopen week opwaarts herzien van oorspronkelijk gerapporteerd als USD 193 miljoen vanwege de melding van “enkele late transacties”, schreef CoinShares in het rapport van deze week.

Het rapport zei ook dat er nog steeds een regionale kloof bestaat onder beleggers in door crypto gesteunde fondsen, met maar liefst 99% van de instroom afkomstig uit Europa. $1,7 miljoen dollar kwam slechts van Amerikaanse investeerders. Vorige week kwam 76% van de oorspronkelijk gemelde $193 miljoen aan instroom uit Europa, terwijl de Amerikanen $45 miljoen investeerden. Vorige week zag ETC Group de grootste instroom tegemoet met $87,3 miljoen aan binnengekomen kapitaal. Kijkend naar het totale beheerd vermogen (AUM), blijft Grayscale veruit de populairste aanbieder met $41,875 miljard onder beheer.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN