KuCoin

Australische benzinestation accepteert betalingen in crypto op 170 locaties

De grootste keten van gemakswinkels en benzinestations van Australië gaat binnenkort beginnen met het accepteren van cryptocurrency-betalingen op 170 locaties in Zuid-Australië. Consumenten kunnen bij On The Run hun aankopen van benzine en snacks betalen met meer dan 30 cryptocurrencies. Peregrine Corporation, het moederbedrijf van On The Run, is een van de grootste Australische particuliere bedrijven van de regio. Het bedrijf zal cryptocurrencies accepteren op de Subway-, Porto- en Smokemart-locaties. Het zal het meest prominente bedrijf in de natie zijn om crypto-betalingen te accepteren zodra het systeem in juli klaar is.

De betalingen zullen daarnaast worden afgehandeld door een service die wordt aangeboden door Crypto.com, de in Singapore gevestigde cryptocurrency-exchange. Point of sale-terminals van Datamesh, een in Sydney gevestigde leverancier van betalingssystemen, laten klanten betalen met hun crypto-holdings via de Crypto.com-app. Langzamerhand kunnen er in Australië dus bij steeds meer bedrijven worden betaald met cryptocurrencies, wat zorgt voor een toenemende adoptie.

Crypto-adoptie aan het opkomen in Australië

Crypto.com heeft recentelijk een peiling uitgeven waaruit blijkt dat slechts 4% van de wereldwijd ondervraagde retailers momenteel cryptocurrencies accepteert als betaling. Ongeveer 60% van de retailers was er echter wel in geïnteresseerd om cryptocurrencies te ontvangen als betaling binnen anderhalf jaar. Momenteel betaald 40% van de klanten wereldwijd met crypto en de resterende 60% wil dit binnen het volgende jaar kunnen doen. Winkels en voedingswinkels en leveranciers van luxegoederen zijn het meest enthousiast over het accepteren van cryptocurrency-betalingen, met 80% in elke categorie.

De overheid van Australië probeert erachter te komen hoe de groeiende populariteit van crypto in het land het beste te reguleren is en hoe er het beste ermee omgegaan kan worden. Andrew Bragg, een Australische senator, zei in maart dat de Digital Services Act zal worden veranderd, waardoor het land kan veranderen in een crypto-hub. De verandering zou de markt-licenties, bewaarstelsels en belastingstelsels aanpassen waardoor het land “open voor zaken” is.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN