Bitcoin minen

Bitcoin miners hebben de 19 miljoen mijlpaal bereikt

De hashsnelheid van Bitcoin (BTC) is sterker dan ooit. Kort nadat de 19 miljoenste bitcoin was gemined, steeg de moeilijkheid voor miners tot een recordhoogte. Er zijn in totaal 21 miljoen bitcoins, met nog twee miljoen bitcoins om te minen.

Het zal echter nog wel even duren voordat de laatste Bitcoin uit digital mining komt. Het is gepland voor het jaar 2140. Door de Bitcoin-halvering wordt de beloning van de miner gemiddeld elke vier jaar gehalveerd en gaat het proces steeds langzamer.

Moeilijkheidsgraad bereikt een recordhoogte

De moeilijkheid van een Bitcoin miner hangt samen met de rekenkracht die nodig is om Bitcoin te minen. Momenteel genereert het netwerk een hash-snelheid van 201,84 exahash per seconde (EH/s).

Bron: Blockchain.com

Hashrate zelf bereikte op 13 februari van dit jaar een recordhoogte van 248,11 EH/s. Deze hash-snelheid duurde echter niet lang, dus de moeilijkheid bereikt nu pas een recordhoogte. De moeilijkheidsgraad is aangepast aan het gemiddelde van de afgelopen 2.016 blokken.

Daarom is het mogelijk dat de hash-snelheid op een dag piekt, maar dan weer terugvalt. Een hogere hash rate is belangrijk voor Bitcoin omdat het het netwerk beschermt tegen zogenaamde “double-spending” aanvallen. Kwaadwillenden kunnen hun bitcoins dubbel uitgeven.

Lichte daling begin maart

Op 4 maart, ongeveer een maand voor het hoogste punt ooit, daalde de moeilijkheidsgraad van 27,96 biljoen naar 27,55 biljoen. Het viel uiteindelijk terug tot 27,45 biljoen tot 30 maart. We hebben nu een nieuw record gevestigd van 28,58 biljoen.

De hashsnelheid van Bitcoin stijgt sinds juli 2021 en ook de moeilijkheidsgraad voor miners is aanzienlijk gestegen. Dit toont aan dat Bitcoin-mining een serieuze zaak is geworden met miljarden dat er in rond gaat.

Het is een bal van miljarden dollars waar openbare bedrijven heersen en je hebt veel geld nodig om een ​​verschil te maken. De verwachting is dat de Bitcoin hash rate en de moeilijkheidsgraad de komende tijd flink zullen stijgen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN