Ethereum whales

Whales springen met grote transacties op Bitcoin

De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie heeft sinds 1 maart zijn grootste whale-interval van 4 uur bereikt. Dit is gekomen vanwege het feit dat de activiteiten van de Bitcoin-whales zijn toegenomen. Uit gegevens van Santiment blijkt dat het aantal transacties boven de $100.000 in de afgelopen 48 3.266 was. Dit resulteerde in een prijsbeweging van Bitcoin (BTC) naar het niveau boven de $48.000, waarna het momenteel een kleine marktcorrectie heeft. Momenteel wordt Bitcoin verhandelt voor $47.150 met een marktkapitalisatie van bijna $900 miljard. Daarnaast is het handelsvolume in de afgelopen 24 uur boven de $30 miljard.

De toegenomen activiteit van de Bitcoin-whales volgt de grote sell-offs op eerder dit jaar. Deze week alleen al is er aan maar liefst meer dan $230 miljoen aan Bitcoin geliquideerd, waarvan het grootste deel shortposities waren. De whale-transacties zijn toegenomen, er wordt veel geliquideerd en er zijn geopolitieke spanningen, maar Bitcoin lijkt daar niet naar om te kijken.

Ook was er onlangs slecht nieuws aangaande de renteverhoging van de Federal Reserve. Het is voor het eerst in vier jaar tijd dat de institutie van de Verenigde Staten naar deze maatregel grijpt. Ook had de Amerikaanse centrale bank gehint op verschillende renteverhogingen dit jaar. Daarvoor had de Federal Reserve voor het eerst in vier jaar een renteverhoging aangekondigd. Daarnaast had de Amerikaanse centrale bank ook gehint op verschillende renteverhogingen dit jaar, wat het netto-effect heeft gehad dat de markt edgy en instabiel is geworden. Het resulterende effect hiervan is dat de prijzen van risicovolle activa zoals aandelen, grondstoffen, hoogrentende obligaties en onroerend goed hoogstwaarschijnlijk ook zullen stijgen. Als gevolg hiervan zal de voorkeur van mensen voor Bitcoin en andere cryptocurrencies waarschijnlijk stijgen in een poging om de marktvolatiliteit te verslaan.

De CEO van Arca, Jeff Dormann, had hierover het volgende te zeggen:

“De volledige uitverkoop van risicovolle activa was veel te overdreven en had om te beginnen geen zin. Markten gaan over het algemeen hoger tijdens renteverhogingen, en het is pas aan het einde van een renteverhogingscyclus wanneer de markten meestal de andere kant op gaan.”

Grote bedrijven hebben zich ook aangesloten bij de grote kooptransacties van Bitcoin, wat misschien te verklaren is door Fear of Missing Out (FOMO). Alleen vorige week werd er al gemeld dat kapitaalinjecties in crypto-projecten en -fondsen meer dan $ 193 miljoen bedroegen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN