Cardano koers

Institutionele investeerders tonen interesse in Cardano

Deze week is de prijs van Cardano (ADA) op dreef geweest toen het token een stijging begon vanaf het support-level op $0,85. De weerstandsniveaus van $0,88, $0,95 en $1,00 werden doorbroken tijdens deze nieuwe opwaartse beweging in prijs. Gisteren probeerden de bulls de prijs van ADA nog hoger op te drijven wat resulteerde in een beweging richting het niveau van $1,22. Dit betekent dat het bullish momenten van het native token van de Cardano-blockchain heeft geresulteerd in een stijging van bijna 30% in de afgelopen zeven dagen. Momenteel wordt ADA verhandelt voor een prijs van $1,21 met een lichte daling ten opzichte van 24 uur geleden. De marktkapitalisatie bedraagt maar liefst $41 miljard. Tevens heeft ADA beter gepresteerd dan Ripple (XRP) en Ethereum (ETH).

Instituties investeren in Cardano

Gegevens laten zien dat de institutionele handel in Cardano is toegenomen, wat de prijsrally heeft doen aanwakkeren. Recentelijk heeft Grayscale ook een fonds gecreëerd dat uit zeven altcoins bestaat. Cardano heeft in dit fonds een aandeel van 24%. De blockchain-onderzoeker, IntoTheBlock, heeft onlangs ook gegevens gedeeld waarbij kan worden aangetoond dat 99% van de transacties op maandag bestonden uit grote transacties. Volgens de onderzoeker waren er grote transacties boven $100.000 en zegt dat dit cijfer het niveau van institutionele interesse voor het token aangeeft. In 2022 heeft ADA een sprong van 50-voudig gezien in termen van groot transactievolume.

ADA lijkt Bitcoin te volgen

Het lijkt erop dat het native token van Cardano de prijs van Bitcoin zal blijven volgen. Bitcoin heeft namelijk een vergelijkbaar volumepatroon laten zien in termen van grote transacties. Mocht de prijs van Bitcoin hoger gaan, dan is het aannemelijk dat ook ADA een grote stijging kan doormaken. Tussen 2020 en 2021 zag Bitcoin een tienvoudige prijssprong die grotendeels werd beïnvloed door grote instituties die toetraden in de crypto-markt. Het lijkt erop dat de toegenomen interesse in het grootste PoS-netwerk door marktkapitalisatie, ADA, de tokenprijs heeft aangewakkerd. Proof-of-stake verbruikt minder energie in vergelijking met proof-of-work.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN