Bitcoin bullmarkt

De mogelijke redenen van de recente prijsstijging van Bitcoin

In een korte tijd is er relatief veel gebeurd. In de afgelopen zeven dagen ging de prijs van Bitcoin naar een hoogtepunt van 3 maanden dat sinds 2 januari niet meer werd gezien. Vandaag noteert Bitcoin een stijging van niveaus rond de $44.000 naar boven de $47.000. De afgelopen 24 uur steeg de marktkapitalisatie van cryptocurrencies met $120 miljard. Er zijn drie mogelijk redenen aan te wijzen voor de recente prijsstijgingen.

Terra koopt Bitcoin

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Terra van plan is om $10 miljard aan Bitcoin te kopen als reserve voor de UST-stablecoin. Het lijkt dan ook aannemelijk dat deze ontwikkeling de primaire katalysator is van de stijging van BTC. Do Kwon, de mede-oprichter en CEO van Terraform Labs, gaf daarnaast aan dat het al $3 miljard aan fondsen klaar had staan. De tweet luidde:

“$UST met $ 10B + in $BTC reserves zal een nieuw monetair tijdperk van de Bitcoin-standaard openen. P2P elektronisch geld dat gemakkelijker uit te geven is en aantrekkelijker om aan te houden #btc”

Nog geen paar dagen later en de Bitcoin buys begonnen binnen te rollen. Terra heeft batches van $ 125 miljoen gekocht, waardoor sommige analisten geloven dat er een inkomende aanbodschok is.

Het aanbod wordt dunner

Pentoshi, een commentator van de industrie, reageerde op de ontwikkelingen van Terra. Hij zei:

“2,5-3k BTC per dag voorraad verwijderd over een lange periode van tijd = enorme impact. Degenen die kort zijn, moeten op een gegeven moment hoger dekken als het aanbod zelf verdwijnt. Wat schaars is, wordt dat meer. Deze clip kan de apen terugbrengen, waarin Do Kwon de heer van de apen is.”

De analist heeft het over een schok in aanbod waarbij de vraag zwaar opweegt tegen het aanbod, waardoor de prijs wordt uitgeknepen. Daarnaast toonden marktgegevens aan de de beren onvoldoende waren voorbereid op deze ontwikkelingen. De recente volatiliteit van Bitcoin in de afgelopen 24 uur heeft er ook voor gezorgd dat er meer dan $410 miljoen aan liquidaties werden weggevaagd. Hiervan waren ongeveer 80% shortposities.

Marktsentiment weer positief

Bitcoin en de andere cryptocurrencies blijven nog steeds sterk gecorreleerd met Wall Street. In de afgelopen vijf dagen handelen enkele van de grootste indices in de VS – waaronder de S & P 500, Nasdaq en de Dow Jones Industrial Average – allemaal in het groen. Bovendien zetten techbedrijven als Tesla ook flinke winsten in kaart. TSLA-aandelen stijgen voor de 9e opeenvolgende dag en stijgen in dezelfde periode met maar liefst 35%.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN