Analist: Dit staat er te gebeuren voor Cardano

Analist en handelaar Jason Pizzino onderzoekt de prijsactie van Cardano (ADA) nadat de op zeven na grootste crypto asset qua market cap in een week tijd met meer dan 30% steeg.

In een nieuwe YouTube-update vertelt Pizzino zijn 262.000 abonnees dat Cardano zich in het midden van een opluchtingsrally zou kunnen bevinden na een van de langste bearish periodes in zijn geschiedenis te hebben doorgemaakt:

“In principe [Cardano] is bijna recht naar beneden geweest voor een, twee, drie, vier, vijf maanden … Vijf maanden naar beneden is een van de langste, zo niet de langste periode, dat ADA recht naar beneden is geweest in zijn hele geschiedenis …

Het positieve dat ik hieruit kan zien is dat het waarschijnlijk tijd is voor een opluchtingsrally. De markten vonden een soort dieptepunt rond 0,70 dollar. Het heeft zijn weg terug gevonden naar het vorige steunniveau van $1 en het ziet er naar uit dat we bezig zijn met onze volgende poging van een opluchtingsrally.”

De crypto-analist voegt eraan toe dat het onmiddellijke weerstandsniveau van Cardano rond $1,20 ligt.

Cardano wisselt op moment van schrijven voor $1,09 van hand, een daling van meer dan 3% in de afgelopen 24 uur.

Pizzino zegt ook dat hij op zoek is naar ADA om terug te trekken en een bullish higher-low setup te vestigen voordat Cardano zijn downtrend mogelijk kan omkeren:

“Best-case scenario voor ADA op dit moment is als we die downtrend raken, deze doorbreken en dan beginnen het bloeden te vertragen, ik denk dat dat ADA een mogelijkheid zou kunnen geven om geen lagere prijs dan $0,75 te zien …

Ik hoef me niet te haasten om ergens op in te springen, vooral als het begint te bewegen. Ik denk dat we waarschijnlijk terug naar beneden komen en een soort van prijs testen in deze regio 0,80 dollar, misschien ergens tot 1 dollar.”

Kortom, volgens de analist is de rally vooral een opluchtingsrally. Hij ziet de prijs ook niet verder omhoogschieten. Dat zou ook niet gezond zijn in een markt zoals we die nu zien. Hij hoop daarom op een higher low, aangezien dat er voor kan zorgen dat Cardano zijn downtrend gaat omkeren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!