Ripple

Israëlische bank maakt cryptohandel mogelijk

Een van de grootste banken in Israël, Bank Leumi, is de eerste bank in het land geworden dat cryptohandel aanbiedt na een overeenkomst met het cryptobedrijf Paxos. Klanten van Pepper Invest, de digitale tak van Leumi, kunnen cryptocurrencies kopen, HOLDLen en verkopen ter waarde van ten minste 50 shekel per transactie, wat gelijk staat aan ongeveer $15,50. Momenteel zijn er via de bank alleen transacties mogelijk met de grootste twee cryptocurrencies namelijk Bitcoin en Ethereum.

Bank in Israël maakt handel in Bitcoin en Ethereum mogelijk

De lanceringsdatum van de handelsmogelijkheden van de bank zijn nog in afwachting van wettelijke goedkeuring, aldus Reuters. Pepper Invest zal belastingcomplexiteiten beheren en belasting innen volgens de regels van de lokale belastingdienst om de cryptohandel voor de klanten te vereenvoudigen. Ook kunnen klanten gebruik maken van de handelsservice zonder een digitale wallet te downloaden. Via een bericht op het handelsaccount van Pepper Invest werd het volgende gezegd:

“De eenvoudige verkoopprocedure is een belangrijke innovatie met betrekking tot de bestaande moeilijkheid om cryptocurrencies om te zetten in geld dat beschikbaar is op de lopende rekening, met behulp van de tools die momenteel beschikbaar zijn.”

Ook heeft de CEO van Pepper Invest gereageerd op de nieuwe mogelijkheden in Israël:

“We zijn er trots op de eerste in het banksysteem in Israël te zijn, en een van de weinige ter wereld, om onze klanten aan te bieden om cryptocurrencies op een eenvoudige, veilige en betrouwbare manier te verhandelen, zonder een portemonnee te hoeven downloaden en zonder te maken te hebben met de belastingdienst.”

Volgens de Israëlische belastingdienst wordt het gebruik van cryptocurrencies in Israël beschouwd als een virtueel betaalmiddel en onderworpen aan belasting. De mogelijkheid om via een bank cryptohandel mogelijk te maken kan worden beschouwd als een stap richting toenemende crypto-adoptie. Vandaag heeft de totale cryptomarkt dan ook de $2 miljard aan marktkapitalisatie overschreden. De meeste cryptocurrencies zijn daarnaast gestegen. Bitcoin handelt momenteel rond de $44.000 en Ethereum wordt boven de $3.100 verhandeld. De twee grootste cryptocurrencies draaien een plus van bijna 3% in de afgelopen uur.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN