image-fusion-multi-token-smart-contracts-2246ea5dd293e382030c3bfeb0a65019

Grayscale lanceert fonds dat zich concentreert op smart contract-platforms

Grayscale Investments, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder op het gebied van digitale valuta, heeft eerder deze week de lancering aangekondigd van Grayscale’s Smart Contract Platform Ex-Ethereum Fund (GSCPxE), het 18e beleggingsproduct van Grayscale en het derde gediversifieerde fondsaanbod.

GSCPxE biedt beleggers blootstelling aan een selectie van toonaangevende smart contract-platforms via een naar marktkapitalisatie gewogen portefeuille die is ontworpen om de CoinDesk Smart Contract Platform Select Ex ETH Index te volgen.

Wat zijn smart contract-platforms?

Smart contracts zijn programma’s die op een blockchain draaien en die automatisch kunnen worden uitgevoerd wanneer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Met behulp van smart contracts kunnen gebruikers gedecentraliseerde financiële (DeFi) applicaties maken, het eigendom van digitale eigendommen zoals NFT’s vertegenwoordigen, fondsen verplaatsen in overeenstemming met voorwaardelijke instructies en zelfs andere digitale activa creëren. Momenteel is het grootste smart contract-platform Ethereum (ETH), echter zijn er ook kleinere blockchains die zich hierop concentreren, zoals Cardano (ADA), Solana (SOL), Avalanche (AVAX) en Polkadot (DOT).

Het invullen van een groeiende vraag

Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale, gaf in het persbericht aan dat “de vraag van beleggers naar gediversifieerde blootstelling, parallel is gegroeid aan de voortdurende evolutie van het crypto-ecosysteem”. Hij ging verder met:

“Smart contract-technologie is van cruciaal belang voor de groei van de digitale economie, maar het is nog te vroeg om te weten welk platform zal winnen – van het aantrekken en behouden van de meest levendige ontwikkelaarsgemeenschappen tot ervoor zorgen dat het platform snel, flexibel en schaalbaar is. Het mooie van GSCPxE is dat investeerders niet één winnaar hoeven te kiezen, en in plaats daarvan toegang hebben tot de ontwikkeling van het ecosysteem van smart contract-platforms via een enkelvoudig investeringsvehikel.”

Per 16 maart 2022 bestond het nieuwe fonds uit de volgende activa en wegingen, alhoewel deze meerdere keren aangepast zullen worden:

• Cardano (ADA), 24,63%
• Solana (SOL), 24,27%
• Lawine (AVAX), 16,96%
• Polkadot (DOT), 16,16%
• Veelhoek (MATIC), 9,65%
• Algorand (ALGO), 4,27%
• Stellair (XLM), 4,06%

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN