NULS Hack

Anonymous gaat 35.000 Russische bestanden vrijgeven, Rusland ontkent

Donderdag heeft het Twitteraccount van Anonymous bekend gemaakt dat het collectief de Centrale Bank van Rusland (CBR) heeft gehackt. Volgens Anonymous TV zullen er meer dan 35.000 bestanden binnen 48 uur worden vrijgegeven, zonder verder andere details te noemen. De tweet luidde:

“Het #Anonymous collectief heeft de Centrale Bank van Rusland gehackt. Meer dan 35.000 bestanden worden binnen 48 uur vrijgegeven met geheime afspraken. #OpRussia.”

De verklaring komt nadat de hacktivistische groep zijn intenties verklaarde om Russische overheidswebsites aan te vallen na het besluit van Moskou om buurland Oekraïne binnen te vallen. Toen waren de websites van het Kremlin, de Doema en het Russische ministerie van Defensie het doelwit. Daarnaast beloofde Anonymous de Russische staats-televisiezenders te hacken om de waarheid uit te zenden over wat er in Oekraïne gebeurt. Na een massale DDos-aanval erkende de door de overheid gefinancierde internationale netwerk Russia Today (RT) de dreiging.

In een andere tweet gaf het collectief toe dat het zich richt op buitenlandse bedrijven die in de Russische Federatie blijven werken. Ook riep het bedrijven op om zich terug te trekken uit het land en press degene die dat al gedaan hadden. Ondertussen heeft de Bank of Russia de claim ontkend in de laatste aankondiging op sociale media die wordt toegeschreven aan Anonymous. De persdienst van het CBR zie het volgende:

“De Bank of Russia ontkent de informatie over een mogelijke hack van een van zijn informatiesystemen.”

Oekraïne blijft zich tegen de Russen verzetten, maar daarnaast is de cyberspace een ander slagveld geworden tussen de twee landen. Kort voordat het Russische leger op 24 februari de Oekraïense grens overstak, gingen een aantal Oekraïense websites offline, naar verluidt getroffen door “patriottische” Russische hackers. Voor de invasie rekruteerde het Oekraïense leger al specialisten voor hun eigen cyberforce. Er werd een speciale eenheid gevormd die belast werd het identificeren en voorkomen van Russische aanvallen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN