EU blockchain

EU gaat blockchain-technologie testen voor handel in aandelen, obligaties en fondsen

Blockchain-technologie wordt steeds populairder en biedt een veilig alternatief voor velen in de financiële industrie. Zo ook voor de uitgifte, handel en afwikkeling van aandelen en obligaties. Dit is precies waar de Europese Unie (EU) zich mee bezig gaat houden om te testen, aangezien het Europees Parlement in Brussel een pilot van vijf jaar heeft goedgekeurd.

De maatregel werd voor het eerst voorgesteld door de Europese Commissie en het geeft EU-leden de kans om nieuwe crypto-applicaties uit te testen die anders zouden worden geblokkeerd door bestaande wetten die de infrastructuur van de financiële markt regelen. Parlementslid Johan Van Overtveldt, zei het volgende:

“Het is niet alleen essentieel om de bestaande financiële wetgeving geschikt te maken voor digitaal, maar ook om open te staan ​​voor nieuwe technologie die de financiële markten veiliger en efficiënter kan maken.”

Maar Van Overtveldt, die eerder de Belgische minister van Financiën was, waarschuwde dat crypto-experimenten die op kleine schaal leken te werken, nog steeds onverwachte risico’s met zich mee zouden kunnen brengen als ze verder gaan dan de proeffase, eraan toevoegend dat wetgevers in de toekomst “de uitzonderingen grondig moeten onderzoeken… voordat ze het op gaan schalen.”

Van Overtveldt was echter niet de enige die erg te spreken was over de beslissing om blockchain-technologie te testen. Zo beschreef Mairead McGuinness, de hoogste ambtenaar van de Europese Commissie op het gebied van financiële diensten, het als “baanbrekend werk” dat financiële markten in staat zou kunnen stellen “veiliger te experimenteren” met innovatieve technologie door traditionele financiële instrumenten zoals aandelen, obligaties en op de beurs verhandelde fondsen te tokenizen, ondanks de beperkingen die normaal in de Europese-wetgeving zijn opgenomen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN