Honduras vlag

Centrale bank van Honduras ontkent BTC te legaliseren

De Centrale Bank van Honduras, El Banco Central de Honduras, heeft de recente geruchten die suggereren om Bitcoin als wettig betaalmiddel te legaliseren in de kiem gesmoord. Vanwege een publicatie van Techstory vanuit anonieme bronnen kwam het gerucht voort. Veel grote namen binnen de crypto-industrie hebben inmiddels als gereageerd op het gerucht dat op 22 maart de krantenkoppen haalde. Lark Davis zei bijvoorbeeld het volgende:

“Holy Cow! Dit is groot nieuws als het waar is! Rapporten die zeggen dat Honduras de volgende kan zijn om Bitcoin tot wettig betaalmiddel te maken!”

De BCH heeft inmiddels via een persbericht een einde gemaakt aan de geruchten door deze te ontkrachten. In het bericht werd aangegeven dat het geen plannen heeft om Bitcoin een wettig betaalmiddel te maken. Daarnaast werd toegevoegd dat de Centrale Bank de enige uitgever van wettig betaalmiddel is in het land. De communicatie van de apex bank werd verder gekanaliseerd naar een waarschuwing voor actieve spelers in het digitale valuta-ecosysteem, omdat de BCH zei dat de ontluikende activaklasse die de markt kenmerkt, vol risico’s zit. De verklaring luidde:

“BCH houdt geen toezicht op of garandeert geen operaties die worden uitgevoerd met cryptocurrencies als betaalmiddel”, aldus een vertaalde verklaring van de centrale bank. “Elke transactie die wordt uitgevoerd met dit soort virtuele activa is de verantwoordelijkheid en het risico van degenen die het doen.”

De apex Bank van Honduras heeft herhaald dat het aandringt op de ontwikkelingen van een Central Bank Digital Currency (CBDC). Volgens de bank is dit nodig om een pad te kunnen uitzetten waarin het de groeiende sector in meeneemt. In de aankondiging werd het volgende aangegeven.

“We herhalen dat de BCH, gezien het belang van het aannemen van de technologische innovatie voor het aanbieden van betalings- en financiële diensten, doorgaat met de conceptuele, technische en juridische studie en analyse om de haalbaarheid te bepalen van het uitgeven van een digitale valuta van de centrale bank (Central Bank Digital Currency -CBDC-, voor zijn acroniem in het Engels) die het kenmerk heeft dat het erkend als wettig betaalmiddel in het land en daarom gereguleerd en hebben de steun van de BCH.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN