Bitcoin El Salvador

Bukele vuurt terug op de VS over anti Bitcoin adoptie beleid

Nayib Bukele, de president van El Salvador, heeft duidelijk gemaakt dat het land niet zal terugdeinzen in het streven naar financiële vrijheid en het gebruik van gedecentraliseerde digitale activa. Dit statement werd gedaan als reactie op het naar buiten komen van een Amerikaanse wet die BTC-adoptie in El Salvador moet tegenhouden. De president deelde zijn gedachten op Twitter over de poging van Amerika om het interne beleid van El Salvador te beïnvloeden:

“Nooit in mijn stoutste dromen had ik gedacht dat de Amerikaanse regering bang zou zijn voor wat we hier doen.”

In januari 2022 kondigde El Salvador de plannen aan om een Bitcoin City te bouwen. Deze stad zou worden aangedreven door energie die wordt opgewekt door de inactieve Conchagua-vulkaan. Daarnaast onthulde Bukele plannen die gericht zijn op het uitgeven van Bitcoin gebaseerde obligaties om het de economie van het land te ondersteunen.

Ongeveer een maand geleden introduceerden Amerikaanse senatoren van beide politieke partijen in het Amerikaanse Congres een Accountability for Cryptocurrency in El Salvador (ACES) -wetsvoorstel. Uit de details van de wet blijkt dat het doel van de wet is om de Amerikaanse economie te beschermen tegen de gevolgen van Bitcoin-adoptie in El Salvador. De eerste hoorzitting van de wet is inmiddels geweest aangezien deze gisteren plaatsvond. Het wetsvoorstel is nog niet goedgekeurd, maar het heeft alle waarschijnlijkheid dat het sentiment voor de wet toeneemt in het Congres. Toch zal de wet geen effect hebben op El Salvador volgens Bukele. Hij gaf aan:

“De Amerikaanse regering staat NIET voor vrijheid en dat is een bewezen feit. We zullen dus staan voor vrijheid. Game on!#Bitcoin is FU geld!”

Progressie in Bitcoin-adoptie in El Salvador

De reacties van de president van El Salvador kunnen worden beschouwd als te verwachten. Het valt namelijk compleet in met de houding van Bukele en El Salvador over Bitcoin en cryptocurrencies. In september 2021 kondigde het land namelijk aan dat het BTC als wettig betaalmiddel had geïntroduceerd. In de maanden daarna vulde het land haar reserves aan met BTC, waarvan het er naar verluid 1.700 heeft. Kort daarna uitten toezichthouders van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hun bezorgdheid over het wijdverbreide gebruik van digitale valuta door een soevereine natie.

Ondanks de waarschuwingen van het IMF, is Bukele doorgegaan met het Bitcoin-vriendelijke beleid. Bukele bevestigde ook een ontmoeting met Binance CEO Changpeng Zhao om relevante strategieën en problemen te bespreken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN