Bitcoin Nieuws

Waarom presteert Ethereum beter dan Bitcoin?

We hebben het vaak over de nummer één cryptocurrency Bitcoin (BTC), echter is de nummer twee cryptocurrency Ethereum (ETH) de afgelopen tijd beter aan het presteren dan de koningsmunt. Hoe komt dit eigenlijk, en zijn deze prestaties houdbaar?

Ethereum koers stijgt met 16%

Hoewel de Ethereum koers al flink gestegen is, lijkt de munt zijn trend van outperformance niet te stoppen. Gedurende 2021 was ETH al de best presterende activa van de twee en dit werd voortgezet in het nieuwe jaar. De munt heeft afgelopen week een goede week gehad, aangezien de munt maandag aan een nieuwe rally begon die zijn positie boven de $3.000 verstevigde. De afgelopen week kwam ETH met een stijging van ongeveer 16% ten opzichte van deze recente rally, waardoor het één van de meest welvarende weken voor de altcoin in de afgelopen tijd was.

In dezelfde afgelopen week was de outperformance duidelijk te zien. Bitcoin is de afgelopen week met 8,4% gestegen, terwijl Ethereum in dezelfde periode bijna een dubbele ROI realiseerde. Dit volgt dezelfde trend van vorig jaar, waar het jaar-op-jaar rendement voor Ethereum meer dan 300% steeg, terwijl Bitcoin onder de 200% bleef.

Kijkend naar de prestaties tijdens neerwaartse trends, houdt BTC echter nog wel steeds beter stand in vergelijking met ETH. In de loop van de neerwaartse trend dit jaar is ETH met ongeveer 17% gedaald, terwijl BTC met slechts 7% daalde.

Waarom ETH beter presteert?

De recente outperformance van Ethereum kan gemakkelijk worden toegeschreven aan de upgrades die eraan komen. Deze upgrade die ervoor zorgt dat het netwerk wordt verplaatst naar een proof-of-stake-mechanisme, waardoor het een energiezuiniger en sneller alternatief wordt in vergelijking met Bitcoin. Een recente upgrade die de laatste fase van deze beweging een kickstart zal geven, zal ergens medio 2022 gelanceerd worden.

‘The Merge’ zoals het wordt genoemd, is ingezet op het laatste testnet dat bekend staat als het Kiln-testnet, dat nu volledig draait op proof of stake. Dit betekent dat het ETH-mainnet zich klaarmaakt om deze samenvoeging uit te voeren.

Door de groeiende adoptie en de aankomende upgrade is de interesse in Ethereum toegenomen. Een van de manieren waarop dit zich heeft gemanifesteerd, is het groeiende aantal validators in de wachtrij. Dit aantal is aan het groeien naar een nieuwe all-time high.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN