Blockchain.com

FTX gaat nieuwe samenwerking aan in Afrika

Sam Bankman-Fried’s FTX werkt samen met AZA Finance om het gebruik van digitale valuta en Web3 in Afrika uit te breiden. Via deze overeenkomst zullen de twee bedrijven ook werken aan “het aan boord brengen van Afrikaanse NFT’s en artiesten op de FTX NFT marktplaats.”

De adoptie van Web3 en crypto’s in Afrika stimuleren


De in Hong Kong gevestigde cryptocurrency exchange FTX kondigde onlangs de start aan van een samenwerking met AZA Finance, met als doel “de adoptie van Web3 en digitale valuta’s uit te breiden in heel Afrika.” Dit omvat ook non-fungible tokens (NFT’s).

Een verklaring uitgebracht door AZA Finance zei dat de twee bedrijven zullen werken aan “het creëren van paden voor Afrikaanse gebruikers om deel te nemen en te leren over de Web3-economie, met inbegrip van educatieve middelen & netwerkmogelijkheden.” De verklaring voegde eraan toe dat de twee bedrijven ook hopen om “het gemakkelijker dan ooit te maken om te storten en uit te betalen in Afrikaanse valuta’s op FTX.com, met inbegrip van mobiel geld en lokale bankrekening integraties.”

In haar commentaar na de aankondiging zei Elizabeth Rossiello, de CEO en oprichter van AZA Finance, dat haar bedrijf klaar was om FTX te helpen zijn voetafdruk over het Afrikaanse continent uit te breiden. Ze voegde eraan toe:

“Terwijl we Afrika’s grootste platform voor de handel in Afrikaanse valuta’s opbouwden, is één ding duidelijk geweest – dat dit continent de toekomst is van wereldwijde, digitale economieën. Na jarenlang deze bloeiende ondernemingen te hebben bediend, weten we dat de volgende generatie van gebruikers, makers & bouwers voor de Web3-economie ongetwijfeld Afrikaans is.”

Volgens de verklaring biedt AZA Finance, dat in 10 Afrikaanse landen actief is, wisselkoersen, betalingen en financiële diensten aan. Het heeft ook wereldwijde transacties uitgevoerd ter waarde van meer dan $260 miljoen “in 115+ landen en 300+ valutaparen.”

Afrikaanse NFT’s integreren


De staat van dienst van AZA Finance in Afrika, evenals de ervaring van Rossiello en haar team, waren enkele van de factoren die FTX ertoe hebben aangezet om het partnerschap aan te gaan, zo wordt Sam Bankman-Fried, CEO en oprichter van FTX, geciteerd. Hij voegt eraan toe dat een dergelijke partnerschapsovereenkomst zijn bedrijf waarschijnlijk zal helpen zijn aanwezigheid in Afrika te versterken. Hij legde uit:

“We kijken ernaar uit om nauw met hen, en de lokale regelgevende instanties, samen te werken om al onze producten en diensten op een compliant manier op de Afrikaanse markt te brengen. Daarnaast kijken we ernaar uit om lokaal ons steentje bij te dragen door de inspanningen van artiesten en makers in de gemeenschap te ondersteunen.”

Naast het bouwen van de Web3-infrastructuur, zeggen de twee bedrijven dat ze zullen werken aan ” Afrikaanse NFT’s en artiesten op de FTX NFT marktplaats integreren”. Ze zullen ook Afrikaanse valuta en digitale valuta handelsparen lanceren, aldus de verklaring.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN