Rechter

Ripple CEO noemt rechterlijke beslissing overwinning voor de crypto-industrie

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, heeft een recentelijke rechterlijke beslissing over de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gevierd. Er werd namelijk een motie ontzegt die de eerlijke kennisgevings-verdediging van het betalingsbedrijf wilde treffen. De SEC beweerde dat Ripple onrechtmatig aan de verkoop van XRP deed als een niet-geregistreerd effect. De positie van SEC is tot op de dag van vandaag gehandhaafd. Ripple beweerd in hun verdediging dat het ontbrak aan eerlijke kennisgeving dat het gedrag in strijd was met de wet en in strijd was met de rechten op een eerlijk proces. Garlinghouse heeft in een interview aangegeven dat de rechtelijke beslissing om Ripple’s fair notice defense niet te treffen, een overwinning is voor de hele crypto-industrie. Hij zei:

“Ik denk dat het een overwinning is, niet alleen voor Ripple het bedrijf, maar ook voor de hele crypto-industrie. De SEC heeft, denk ik, consequent geprobeerd hun bereik en hun controle over de crypto-industrie echt uit te breiden. Dat hebben we niet alleen bij Ripple gezien, maar ook in andere gevallen.”

Garlinghouse eist duidelijkheid van de VS

Volgens Garlinghouse heeft het bieden van duidelijkheid over regelgeving aan de crypto-industrie de voorkeur boven regulering door handhaving. Deze aanpak wordt bij rechtszaken bijvoorbeeld gebruikt om het regelgevingsbeleid aan te tonen. De CEO van Ripple voegde eraan toe:

“Als we willen dat de VS een leider zijn in deze nieuwe groeiende kritische innovatieve industrie, zoals het internet 20 jaar geleden, hebben we die duidelijkheid over de regelgeving nodig. En de SEC komt eigenlijk gewoon naar buiten en zegt ‘we gaan rechtszaken aanspannen, handhaving’. Ze gaan geen duidelijke regels geven zodat mensen weten hoe ze moeten werken zoals andere landen hebben gedaan.”

Daarnaast gaf Garlinghouse aan dat de SEC het concurrenctie-vermogen van de cryptocurrency-industrie heeft geschaad. Hij zei:

“Ik denk dat er geen twijfel over bestaat dat de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten het concurrentievermogen van deze kritieke industrie in de Verenigde Staten heeft verminderd. Ik denk dat ze niet alleen uit de pas zijn gelopen met andere delen van de Amerikaanse regering, maar ook met andere grote economieën over de hele wereld.”

“Het enige land ter wereld dat XRP beschouwt, het digitale activum dat Ripple gebruikt in onze technologie-stack, het enige land ter wereld dat denkt dat XRP een security zou kunnen zijn, zijn de Verenigde Staten. We werken met succes in het Verenigd Koninkrijk, in Zwitserland, in Japan, in de VAE, in Singapore. Al deze landen hebben erkend dat XRP een valuta is, omdat het zo wordt gebruikt.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN