Argentinië Bitcoin

Het IMF vraagt Argentinië om gebruik van crypto te ontmoedigen

De Argentijnse regering heeft een financieringsovereenkomst voor buitenlandse schulden ondertekend met het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Het IMF vraagt hierbij om het gebruik van cryptocurrencies te ontmoedigen. Het is onderdeel van een reeks monetaire- en fiscale beleidsmaatregelen waar het Zuid-Amerikaanse land zich aan heeft verbonden. De beleidsmaatregelen zijn inmiddels goedgekeurd en verzonden naar het Congres van het land, waarna het verzoek van het IMF naar buiten kwam. Als reactie hierop hebben Bitcoin-gemeenschappen opheldering gevraagd over het plan van de regering om het gebruik van cryptocurrencies te ontmoedigen.

Argentinië is namelijk een land waarbij de crypto-adoptie hoog is. Het land staat in de top 10 op het gebied van cryptocurrency gebruik, volgens Chainalysis. Doordat het verzoek officieel ondertekend is en is verstuurd naar het Congres, kan worden opgemaakt dat het verzoek van het IMF serieus is. Uit de tekst kan het volgende worden opgemaakt:

“Om de financiële stabiliteit beter te waarborgen, nemen we maatregelen met als doel het gebruik van cryptocurrencies te ontmoedigen met het oog op het voorkomen van witwassen, informaliteit en desintermediatie.”

“De maatregelen zijn bedoeld om meer ondersteuning te bieden aan het huidige digitaliseringsproces van betalingen om de efficiëntie en kosten van betalings- en kasbeheersystemen te verbeteren; en de bescherming van de financiële consument te waarborgen.”

NGO Bitcoin Argentinië vraagt om uitleg

Martín Guzmán, de minister van economie van het land, kreeg de vraag van NGO Bitcoin Argentina om toegang te verlenen tot de oorspronkelijke tekst van de ondertekende overeenkomst. De NGO vraagt daarbij hoe de toepassing van maatregelen zal zijn in het land. Uitvoerend directeur, Javier Madariaga, zei hierover:

“We zijn ervan overtuigd dat de weg vooruit niet ontmoediging of verbod is, maar om op een gecoördineerde manier samen te werken met de private en publieke sector om te profiteren van het potentieel van gedecentraliseerde financiering.”

“We zijn bezorgd dat de autoriteiten ermee instemmen om een technologie te ontmoedigen die al massaal door de bevolking zelf is overgenomen in plaats van het potentieel ervan te ontsluiten om historische problemen aan te pakken.”

Hij versterkte zijn argumenten door aan te geven dat vorig jaar slechts 0,15% van de in Argentinië uitgevoerde operaties verband hielden met illegale activiteiten. Dit percentage is in vergelijking met fiat-geld veel lager. Madariaga specificeerde:

“Blockchain-technologie, die ontstond met de geboorte van Bitcoin, is een gedecentraliseerd openbaar grootboek, waar iedereen toegang heeft tot de gegevensketen en elke overdracht op een veilige en verifieerbare manier wordt geregistreerd door het gebruik van cryptografie.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN