Elon Musk is niet van plan om zijn crypto te verkopen

De CEO van Tesla en SpaceX, Elon Musk, dook gisteren op Twitter om zijn 77,7 miljoen volgers te vragen wat zij dachten van de “waarschijnlijke inflatie” in de komende jaren. Hier kreeg hij verschillende reacties op, zo ook van de bekende CEO van MicroStrategy en Bitcoin-supporter Michael Saylor.

Saylor besloot zich in dit gesprek te mengen door te zeggen dat hij dacht dat de inflatie in de V.S. zou toenemen en de vraag naar schaarse activa zoals Bitcoin zou stijgen. Hier reageerde Musk op door te erkennen dat het standpunt van Saylor “niet helemaal onvoorstelbaar” was. Vervolgens besprak hij hoe het aanhouden van activa wordt gezien als een beter spel dan geld sparen tijdens perioden van hoge inflatie. Hij zei het volgende:

“Het is over het algemeen beter om fysieke dingen te bezitten, zoals een huis of aandelen in bedrijven waarvan je denkt dat ze goede producten maken.”

In dezelfde tweet verduidelijkte Musk zijn crypto-bezit en voegde hij eraan toe dat hij zijn activa zou behouden:

“Ik bezit nog steeds en zal mijn Bitcoin, Ethereum of Doge niet verkopen fwiw (voor wat het waard is).”

Musk had eerder onthuld dat hij persoonlijk de BTC, ETH en DOGE bezit in gesprek met Jack Dorsey en Cathie Wood als onderdeel van de ₿ Word-conferentie in juli 2021. Musk, de rijkste persoon ter wereld met een geschat vermogen van meer dan $220 miljard, heeft nooit onthuld hoeveel crypto hij precies bezit, hoewel hij heeft gedeeld dat het overgrote deel van zijn rijkdom vastzit in aandelen van zijn bedrijven.

Musk geeft niet vaak publiekelijk commentaar op zijn cryptoportfolio en staat beter bekend om het gebruik van zijn Twitter-account om gekke memes te plaatsen. Zijn laatste update over zijn crypto-aandelen suggereert echter dat hij de activaklasse beschouwt als een investering voor op de lange termijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!