Salesforce Lition blockchain

Mede-oprichter legt potentie van Solana uit

Solana (SOL) mede-oprichter Anatoly Yakovenko onthult hoe het smart contract platform beter presteert dan concurrerende Ethereum (ETH) uitdagers.

In een nieuw interview met Circle mede-oprichter en CEO Jeremy Allaire, zegt Yakovenko dat het aantal actieve dagelijkse gebruikers op Solana dat van andere smart contract platformen overtreft, zoals de leidende altcoin Ethereum en layer-2 scaling oplossing Polygon (MATIC):

“[Solana heeft] ongeveer twee miljoen maandelijkse actieve gebruikers, en we zien dagelijks actieve gebruikers soms breken wat Polygon en Ethereum zien, zoals 300.000 dagelijkse actieve ondertekenaars.

Dat is voor mij een heel belangrijke metriek, omdat het aangeeft dat er meer echte menselijke activiteit is, meer mensen die iets doen op deze keten dat waardevol voor hen is. Dat is echt opwindend.”

Yakovenko zegt dat Solana’s doel is om zo veel mogelijk ontwikkelaars en ondernemers hun producten te laten lanceren op het blockchain netwerk. Hij schetst het pad dat er volgens hem voor zou zorgen dat Solana op een dag maar liefst 100 miljoen gebruikers bereikt:

“Het ding dat we actief proberen mogelijk te maken is [het toestaan van] al deze nieuwe ondernemers om hun projecten te lanceren, hun producten te lanceren …

Wat ik wil zien is of we daadwerkelijk 1.000 teams bereiken die iets bouwen in de hackathon. Tienduizend? Kunnen we dit nog groter maken? Want als dat gebeurt, als je echt op een punt komt dat er duizenden devs zijn die iets bouwen, dan komen de 100 miljoen gebruikers om de hoek kijken.

Die golf kun je niet tegenhouden.”

Kortom, volgens de mede-oprichter is de horizon van Solana nog niet inzicht. Er kan oneindig veel opgebouwd worden en de mensheid die het platform is enorm. Hij verwacht daarom ook nog grote dingen van het platform, en vertelt hoe het nog lang niet de maximale capaciteit bereikt heeft. Interessant om te zien of Solana ook daadwerkelijk een beter platform biedt dan de concurrenten.

Solana wordt verhandeld op $81,20 op het moment van schrijven, een daling van 10% ten opzichte van zijn zevendaagse hoogte van $90,42.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN