Britse financiële toezichthouder verbiedt crypto-geldautomaten

De Financial Conduct Authority (FCA), de financiële toezichthouder van het Verenigd Koninkrijk, heeft vandaag aangegeven dat alle crypto-geldautomaten in het VK verboden zijn. De toezichthouder ging verder met te waarschuwen dat crypto-geldautomaten “hun machines stil” moeten leggen of “handhavende maatregelen” moeten nemen, aldus een verklaring van vandaag.

Dit nieuws is minstens vervelend te noemen voor operators van Bitcoin (BTC) -geldautomaten in het land. Op het moment zijn er, volgens gegevens van Coin ATM Radar, 80 Bitcoin-geldautomaten actief in het VK, waarvan er momenteel geen enkele is goedgekeurd om deze diensten aan te bieden. De FCA zei het volgende hierover:

“We waarschuwen consumenten regelmatig dat crypto-activa niet gereguleerd zijn en een hoog risico vormen, wat betekent dat het zeer onwaarschijnlijk is dat mensen enige bescherming hebben als er iets misgaat, dus mensen moeten bereid zijn al hun geld te verliezen als ze ervoor kiezen om erin te investeren.”

Het nieuws volgt op de inbeslagname van de Britse belastingwaakhond Her Majesty’s Revenue and Customs vorige maand van drie NFT’s in een fraudeonderzoek van bijna $2 miljoen. Naar aanleiding van het onderzoek zijn drie mensen aangehouden op verdenking van fraude. De verdachten gebruikten virtuele privénetwerken (VPN’s), gestolen identiteiten, valse adressen en niet-geregistreerde telefoons om illegale activiteiten te verbergen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!